Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ford Galaxy Front Heater Blower
Ford Owners Club - Ford Forums > Ford Models > Ford Galaxy Club
yusuf
H i All you good peaple,

i have a ford galaxy model 2002 1.9 TDI. the front heating blower only works when set to 3 and 4.

it does not work when set to 1 and 2.

ant idea why or what it could be
artscot79
[quote name='yusuf' date='19 February 2010 - 07:07 PM' timestamp='1266605835' post='65835']
H i All you good peaple,

i have a ford galaxy model 2002 1.9 TDI. the front heating blower only works when set to 3 and 4.

it does not work when set to 1 and 2.

ant idea why or what it could be
[/quote]

it needs a new resistor mate
yusuf
hi there,

done the trick and only cost 26.00.

thanks a million
artscot79
[quote name='yusuf' date='01 March 2010 - 10:19 PM' timestamp='1267481377' post='68217']
hi there,

done the trick and only cost 26.00.

thanks a million
[/quote]


its happened to me on a few cars mate they always go on 1 and 2 as thts the most commonly used setting
Glaxay55
This happened on my vauxhaul Astra and was a simple resistor swap out, which was next to the blower accessed from under the filter in the bonnet. Where is the resistor unit on the Galaxy (2000-2006)? Many thanks
KevK

I have the same problem.When the dial is switched to 1 or 2 it doesn't work but the air con does.When switched to 3 or 4 the fan works but the air con goes off.

I had a new resistor fitted today and now on 1 the air con is on but no fan.On 2,3 and 4 the blower works but no air con.

Any ideas ?

KevK

I have the same problem.When the dial is switched to 1 or 2 it doesn't work but the air con does.When switched to 3 or 4 the fan works but the air con goes off.

I had a new resistor fitted today and now on 1 the air con is on but no fan.On 2,3 and 4 the blower works but no air con.

Any ideas ?

Problem solved .The resistor fitted was the incorrect part.I now have full use of the blower and air con :)

alitor99

I had exactly this problem with my Galaxy. Unfortunately I took it to the local Ford dealer who diagnosed 'replace heater rheostat' and charged me £97.18. I should have come here first.

However, I didn't post just to whinge. Since that fix the heater/fan/AC unit has stopped working altogether. Also, the analogue clock (is that connected?). I have checked all the fuses and cannot see any blown.

The dealer has checked and said all lines are live into the control panel which needs replacement.

They say this will cost £400+ and there is a waiting list for the part ("obviously this is a problem part")

My questions are:

1) Is this something I could do and save myself a lot of money? (The dealer said it would only take about 30 minutes to fix)

2) Is it just a coincidence that this happened so soon after the rheostat install?

thanks for your help



Full Colour Version: Ford Galaxy Front Heater Blower
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.