Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ford Ka 1.3I Starting When Engine Hot
Ford Owners Club - Ford Forums > Ford Models > Ford KA / StreetKA Club
wallwood
2000 (X) Ka 1.3i. regularly serviced etc. Starts fine, drive 1 mile or 50 miles then stop. Buy a paper or go for a leak, car won't restart. Turns over (battery fine) but wont start. Leave for 10/15 minutes & she starts 1st time!!
Crank sensor replaced,plenty of fresh coolant, no fault codes when serviced. Anyone got any ideas? Fuel vapourising? Distance driven has no bearing, doesn't do it all time, but always starts after "cooling down"
delboy
is there a heater sensor off the radiator or off the thermostat ?

that could be faulty & giving a fault to the tep of water etc.

the garage dont always pic it up so i would change the sensor
artscot79
[quote name='delboy' date='14 July 2010 - 07:45 PM' timestamp='1279132522' post='88384']
is there a heater sensor off the radiator or off the thermostat ?

that could be faulty & giving a fault to the tep of water etc.

the garage dont always pic it up so i would change the sensor
[/quote]

the head temp sensor if faulty can cause the same symptoms
jmurray01
Could be vapour lock. Next time it happens take the fuel cap off then try and start it without waiting any time. If it fires up that's your problem!


This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.