Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Coil Light Flashing & Limp Mode
Ford Owners Club - Ford Forums > Ford Models > Ford Mondeo Club
kirks30
Hi

Would love some ideas as what is wrong with my ford mondeo 2.0 tdci
Coil light comes on after 15 seconds of starting the car up. Put on a diagnostic machine and comes up with no fault codes.
Have had the turbo actuator reconditioned no joy. The accelarator pedal replaced no joy. The egr valve has been replaced cam sensor crankshaft sensor all been replaced.

Where do i go from here? And why is the no fault code comeing up on the diagnostic machine.
Could it be a blocked cat convertor?

Did love this car until this fault has come up.

Thanks for your help

Jason
gaz77
Not to sure of your problem but are you taking the car to fords to have dianostic done... as from past experience i have had car plugged in by the AA and they said it one one thing then the normal garage that they took it to plugged it in and got another different fault, so i got it taken to fords who got another and bobs ya uncle they sorted and cleared the fault......

You may need a trip to fords....



[quote name='kirks30' timestamp='1291214733' post='105523']
Hi

Would love some ideas as what is wrong with my ford mondeo 2.0 tdci
Coil light comes on after 15 seconds of starting the car up. Put on a diagnostic machine and comes up with no fault codes.
Have had the turbo actuator reconditioned no joy. The accelarator pedal replaced no joy. The egr valve has been replaced cam sensor crankshaft sensor all been replaced.

Where do i go from here? And why is the no fault code comeing up on the diagnostic machine.
Could it be a blocked cat convertor?

Did love this car until this fault has come up.

Thanks for your help

Jason
[/quote]
tommy.h
Hi Kirks30

check out this attachment and see if it helps

tom
mintalkin
there should be a fault code stored so you may require a more in depth scan, also where did you get the actuator reconditioned as i did not think this could be done which is why so many people have to buy complete new turbos just because of the electronic box screwing up.
kirks30
[quote name='mintalkin' timestamp='1291304832' post='105618']
there should be a fault code stored so you may require a more in depth scan, also where did you get the actuator reconditioned as i did not think this could be done which is why so many people have to buy complete new turbos just because of the electronic box screwing up.
[/quote]

Hi

Had the unit reconditioned through a company on ebay. There are a few companys on there now that are doing repaires on the actuater.

Think it may be time to take the car to fords to see if they can find a fault code.

thanks all for you reply and help
anton200
i have exact same prob seems after i had flat battery and filled car with diesil then replaced egr hose and cleaned egr and maf and replaced fuel filter runs fine when hot also mine keeps droping radio code and seems to cool down very quick put this down to poss faulty temp sensor but apart from that i just want to take a 50 pound sledge hammer to it sometimes


Full Colour Version: Coil Light Flashing & Limp Mode
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.