Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Heater
Ford Owners Club - Ford Forums > Welcome to Ford Owners Club > General Ford Related Discussions
dimmick
The heater only gets warm and takes a good 15 minutes to get warm the resister has now stopped working and blower is now only working on 4 its the third one ive fitted this year does anyone have any idear what the problem is
taffg
[quote name='dimmick' timestamp='1293994526' post='108380']
The heater only gets warm and takes a good 15 minutes to get warm the resister has now stopped working and blower is now only working on 4 its the third one ive fitted this year does anyone have any idear what the problem is
[/quote]

with regards the lack of heat, does your engine temperature gauge go to its normal position approx half way on most cars, or is it barely moving on the gauge. if the gauge is showing low then your thermostat is probably stuck open, not allowing the water temperature to get to around 80 degrees then opening. as for the electrics side of things i will leave that for the electricians to comment on.
dimmick
[quote name='taffg' timestamp='1294002311' post='108389']
with regards the lack of heat, does your engine temperature gauge go to its normal position approx half way on most cars, or is it barely moving on the gauge. if the gauge is showing low then your thermostat is probably stuck open, not allowing the water temperature to get to around 80 degrees then opening. as for the electrics side of things i will leave that for the electricians to comment on.
[/quote]
dimmick
Temperature gauge goes to its normal position and i have changed the thermostat


Full Colour Version: Heater
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.

Warning: require_once(/var/www/applications/ipb/3.4.5/upload/sources/classes/class_email.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/applications/ipb/3.4.5/upload/lofiversion/ipsclass.php on line 1615