Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Mondeo 2.0 Zetec
Ford Owners Club - Ford Forums > Ford Models > Ford Mondeo Club
Barry
Took my car out got about 500 yds away and it stalled on me. tried bumping & jump starting it but it still wondnt go.. Ignition lights come on when you turn the key but dosent crank over. any ideas please. someone said it could be the imoboliser or the key? thanks
mintalkin
it does sound like the imboliser playing up, without inspection its hard to say what could be the root of the problem.
Barry
[quote name='mintalkin' post='6979' date='Nov 2 2008, 07:25 AM']it does sound like the imboliser playing up, without inspection its hard to say what could be the root of the problem.[/quote]


mintalkin ...Many Thanks for your reply... is there a way to bypass this or is it a trip to the garage.
mintalkin
it could be that your keys has lost it programme take a read here it might help or it might be a trip to the garage
[url="http://www.mirez.co.uk/KeyProg.htm"]http://www.mirez.co.uk/KeyProg.htm[/url]
frags
just an idea. have you checked all the cells of the battery are maintaining charge. Mine failed one and had to recharge every three days till i bought new one. starts first time now. This cold weather were having is not helping either.
taz251
Try locking and opening your doors again cause i had the same problem but try it on the passenger door cause i had same prob and that seemed to sort it out
SierraYankee99
If its the immobilisor at fault the security light should stay lit when the keys turned. If you are using a remote fob, take the end off it and clean all the fluff and dust out of the keyfob. Have had this myself with my ford key. Curiously, my Jag key has never had this problem.


Full Colour Version: Mondeo 2.0 Zetec
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.

Warning: require_once(/var/www/applications/ipb/3.4.5/upload/sources/classes/class_email.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/applications/ipb/3.4.5/upload/lofiversion/ipsclass.php on line 1615