Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Diesel Missfire
Ford Owners Club - Ford Forums > Ford Models > Ford Mondeo Club
pistonbroke
Hello Chaps

I've got a problem with my 2001 Mondeo 2.0ltr Diesel - 155000 miles

I get blueish white smoke when starting from cold and the engine runs a little lumpy'
this clears up after a while and it runs fine until it gets hot, it then starts to misfire a bit and then gets worse until it stops and won't restart until it's cold.
I have replaced the fuel filter - cleaned the EGR - replaced the temp sensor, with no effect

Any ideas
Russ
[quote name='pistonbroke' post='7656' date='Nov 23 2008, 03:48 PM']Hello Chaps

I've got a problem with my 2001 Mondeo 2.0ltr Diesel - 155000 miles

I get blueish white smoke when starting from cold and the engine runs a little lumpy'
this clears up after a while and it runs fine until it gets hot, it then starts to misfire a bit and then gets worse until it stops and won't restart until it's cold.
I have replaced the fuel filter - cleaned the EGR - replaced the temp sensor, with no effect

Any ideas[/quote]

Have you checked the plugs and relays? Try putting injector cleaner through the fuel as well. Also see how dirty your fuel filter is and lastly, are you 'losing' oil? ( blue smoke is normally a sign of burning oil )


Full Colour Version: Diesel Missfire
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.

Warning: require_once(/var/www/applications/ipb/3.4.5/upload/sources/classes/class_email.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/applications/ipb/3.4.5/upload/lofiversion/ipsclass.php on line 1615