Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Sat Nav
Ford Owners Club - Ford Forums > Welcome to Ford Owners Club > General Ford Related Discussions
SCWallace
Hi Everyone,

I've just purchased a 2009 Focus Titanium with Blaupunkt Sat Nav but no matter what i do it doesn't pick up a GPS signal, anyone got any ideas?
jeebowhite
[quote name='SCWallace' timestamp='1311194675' post='136753']
Hi Everyone,

I've just purchased a 2009 Focus Titanium with Blaupunkt Sat Nav but no matter what i do it doesn't pick up a GPS signal, anyone got any ideas?
[/quote]

whereabouts are the antenna's bedded for the GPS side? could be a loose connection between them.

Since the cars an 09 plate - get it checked out under warranty, call Ford first, make sure theres nothing obvious they can advise over the phone.
SCWallace
[quote name='jeebowhite' timestamp='1311231289' post='136797']
whereabouts are the antenna's bedded for the GPS side? could be a loose connection between them.

Since the cars an 09 plate - get it checked out under warranty, call Ford first, make sure theres nothing obvious they can advise over the phone.
[/quote]

Thanks, as i only picked it up yesterday and there is no Sat Nav Manual i thought it might be something i was doing wrong, i'll give the dealer a call.... Thanks
mintalkin
the gps is picked up from the aerial base si it could be a bad connection there.
btmaldon
Have you got the memory card with the software on it, in the slot?
john kenny


Thanks, as i only picked it up yesterday and there is no Sat Nav Manual i thought it might be something i was doing wrong, i'll give the dealer a call.... Thanks

 

Hi just wanted to know if you got this GPS issue resolved?  I am having exactly the same problem on my C-Max 09, so wanted to know if you found out where the issue lies?  

 

Please let me know as it will help me fix mine, if you fixed yours it will be really helpful to know what the problem was so i can check that on mine.

 

I have checked the Connections on rear of sat nav / audio unit, but was unsure where the GPS antenna was?  Is it definately the base of where the Radio aerial screws into?  

 

Or if anyone else reading this can point me in the right direction id really appreciate it.

 

thanks

 

JK

jeebowhite

Unfortunately the OP hasnt been on since July 2011. I dont think you will get clarification to your request for an update JK

john kenny

Hi just wanted to know if you got this GPS issue resolved?  I am having exactly the same problem on my C-Max 09, so wanted to know if you found out where the issue lies?  

 

Please let me know as it will help me fix mine, if you fixed yours it will be really helpful to know what the problem was so i can check that on mine.

 

I have checked the Connections on rear of sat nav / audio unit, but was unsure where the GPS antenna was?  Is it definately the base of where the Radio aerial screws into?  

 

Or if anyone else reading this can point me in the right direction id really appreciate it.

 

thanks

 

JK

 

 

Can anyone else help me with this issue?

ccurts

Or me??

Just had my Focus sport 2011 over a week and annoyed that Sat Nav not working. When I press "i" button next to display it says in red "No GPS 43m"

jeebowhite

I would say take the roof lining off if possible and check the connection to the antenna is fine, it could be a loose connection, or even a corroded connection on the inside (if moisture has gotten through the seal and worked in the headlining). Otherwise it sounds like you may need to replace the antenna mount.

 

Chris, as yours is a 2011, you should get it to the dealer ASAP, it should be a warranty repair!



Full Colour Version: Sat Nav
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.

Warning: require_once(/var/www/applications/ipb/3.4.5/upload/sources/classes/class_email.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/applications/ipb/3.4.5/upload/lofiversion/ipsclass.php on line 1615