Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Emissions Test Failure
Ford Owners Club - Ford Forums > Ford Models > Ford Escort Club
PaulHere
[color="#0000FF"]My neighbour is having problems getting his 1.6 petrol Escort through the MOT emissions test.

There are no air leaks under the bonnet or the exhaust and the air filter looks good
The LAMBDA sensor has been replaced
The engine sounds fine most of the time but sometimes misses for some unknown reason.

Any suggestions of what to look at next.

He also has a box of tricks to test engine parameters which plugs into a three pin connector under the bonnet but he can't find where the connector is located - a reminder for him please :) [/color]
dezwez
[quote name='PaulHere' timestamp='1319842982' post='150384']
[color="#0000FF"]My neighbour is having problems getting his 1.6 petrol Escort through the MOT emissions test.

There are no air leaks under the bonnet or the exhaust and the air filter looks good
The LAMBDA sensor has been replaced
The engine sounds fine most of the time but sometimes misses for some unknown reason.

Any suggestions of what to look at next.

He also has a box of tricks to test engine parameters which plugs into a three pin connector under the bonnet but he can't find where the connector is located - a reminder for him please :) [/color]
[/quote]
plugs and cat
vinnyvangough
As above.

Oh and i think the diagnostics port for the mk6 is in either the drivers or passengers side kick plate
PaulHere
[color="#0000FF"]Many thanks, will pass on the information to him :) [/color]


Full Colour Version: Emissions Test Failure
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.