Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Focus Tdci Glowplug Lamp And Engine Dead After Fast Run.
Ford Owners Club - Ford Forums > Welcome to Ford Owners Club > General Ford Related Discussions
mcbutler
Hi All,

Posted this before but it's slipped down the rankings and I still need help with it.

Basically I can drive the car round all day wherever I like so long as I am not going over 60mph (2000rpm) for any period of time.

Reason being is this;

If I drive at say 70 for 2 miles then take my foot off the throttle and let the car slow down, as soon as the rev counter hits 2000 rpm the glow plug lamp comes on and the engine dies. I can just quickly flick the ignition off and on and all is well again.

If I do exactly the same thing but instead of leaving the car in gear as it slows down I just press the clutch and let the engine drop to idle as the car freewheels then the engine is fine and no glow plug lamp!

I have changed the Cam position sensor and the car has 148000 miles, full service history (good filters) and not run on supermarket diesel.

Ok, thinking caps on chaps :-)
Bigdaddycain
It sounds like the potentiometer (sp?) on the throttle.

From memory i had very similar symptoms on a previous 1999 TDDI Focus estate.

A diagnostics check should identify the fault immediately.


This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.