Help - Search - Members - Calendar
Full Version: No Power On Start Up
Ford Owners Club - Ford Forums > Ford Models > Ford KA / StreetKA Club
alvin
I've got a 57 Plate Ka Style Climate,on start up and you try to move off the car loses all power and becomes stationary in the middle of the road (very dangerous),but all of a sudden it regains all it's power and takes off,anyone come across this before?there is no engine management light on or codes left.Help please.
Stoney871
A fault like this is very dangerous and needs looking at immediately to avoid an accident.
There is obviously a serious error occurring.
It may be something as simple as the throttle position sensor though.
alvin
Changed the TPS,still the same.No management light on,so no clue as to why it is doing this.
stef123
Does it stall or start juddering etc? Does it only happen after a cold start up?
alvin
[quote name='stef123' timestamp='1339842385' post='187566']
Does it stall or start juddering etc? Does it only happen after a cold start up?
[/quote]
Stef,it doesn't judder or stall,it's just like there is no power for 20 seconds and then all of a sudden it will just take off.But that 20 seconds is scary as you're stuck in the middle of the road with no chance of movement,it seems to be just from cold.
stef123
So does this happen regularly or just intermittent?
It could be worth getting someone with a live data scanner to have a look at it
alvin
[quote name='stef123' timestamp='1339855800' post='187592']
So does this happen regularly or just intermittent?
It could be worth getting someone with a live data scanner to have a look at it
[/quote]

You wouldn't happen to know anyone with one?


Full Colour Version: No Power On Start Up
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.