Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Mondeo Zetec Tdci 2006 2.lt (130)
Ford Owners Club - Ford Forums > Ford Models > Ford Mondeo Club
TINNY789456
Please can anyone help with a honest answer.
l have a mondeo tdci zetec euro 4.(130) the glow plug light flashes,goes into limp,(usally turn off,restart all ok) put it on diagnosicts,faults were cleared,
(ranged from P2238/-P0191) been away for 3wks.tried to start it ,engine turns but will not start.
had to remove battery to recharge on trickle over 2days,Tried to start again,engine turns but will not start,glow-plug light flash's........HELP!!!!!
mintalkin
the flashing glowplug light shows any fault on the fuel side of things, so it could be any thing from a sensor to injectors / fuel pump, check the cam sensor is clean as this is a common fault for a non start, then get the codes read as this should give you an idea on what is wrong,you may have to start checking things like glowplugs through to fuel delivery,without an inspection its difficult to pinpoint exactly whats wrong.
raskL
[quote name='mintalkin' timestamp='1343508825' post='197216']
the flashing glowplug light shows any fault on the fuel side of things, so it could be any thing from a sensor to injectors / fuel pump, check the cam sensor is clean as this is a common fault for a non start, then get the codes read as this should give you an idea on what is wrong,you may have to start checking things like glowplugs through to fuel delivery,without an inspection its difficult to pinpoint exactly whats wrong.
[/quote]

Yep, the way your describing things tho mate could just be a nackered cell in battery maybe worth trying a new one
George Lawrence
Can anyone please let me know where the cam sensor is on a 53 plate tdci 130. Thank you in advance.
George


This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.

Warning: require_once(/var/www/applications/ipb/3.4.5/upload/sources/classes/class_email.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/applications/ipb/3.4.5/upload/lofiversion/ipsclass.php on line 1615