Help - Search - Members - Calendar
Full Version: speedo not working
Ford Owners Club - Ford Forums > General Forums > Maintenance / Servicing / MOT Discussions
saralou
hello, i hope someone can help me!
I bought an escort mk 4 G reg 1989 yesterday but driving home the seller failed to tell me that after about 10 mins of driving the speedo drops down then jumps up and down, not good when i was on a motorway!!! Is it easy to sort out or will it cost me loads!!! thankyou sara.
mr.c
check the speedo cable -- it might have worn inside. that'll be the easiest and cheapest thing to try first.

if its not that check the clocks then the gearbox. but try the easiest one first ie the speedo cable!
mark1316
[quote name='saralou' post='12293' date='Feb 16 2009, 03:49 PM']hello, i hope someone can help me!
I bought an escort mk 4 G reg 1989 yesterday but driving home the seller failed to tell me that after about 10 mins of driving the speedo drops down then jumps up and down, not good when i was on a motorway!!! Is it easy to sort out or will it cost me loads!!! thankyou sara.[/quote]


speedo cable has snapped and its making intermitant contact and thats why the speed rises and falls or the speed drive has worn in the clocks
easy to test . repmove the clocks and pull the inside of the speed cable . if it slide out you cable is duff


Full Colour Version: speedo not working
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.