Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Mondeo 1.8 Petrol Lx Stuttering On Acceleration
Ford Owners Club - Ford Forums > Ford Models > Ford Mondeo Club
mik
Hi all,

I have a problem that when I accelerate, the car seems to have a flat spot/stuttering. I dont know if its related but in the past and as recent as yesterday when the fuel has run low the car hasn't started and acts like it is flooded. The next day we come back to it and its starts like normal and everything is fine.

I have replaced air filter, spark plugs and yesterday fuel filter (very dirty black fuel out of 'in' tube) but has made no difference.

Two questions: Any advise on above? and, I am going to replace HT leads and coil pack next and have seen this one on ebay -
[b] FORD MONDEO III-Mk-3 2.0 16V IGNITION COIL PACK 2000 > 2007 1119835 *BRAND NEW*[/b]

can anyone recomend this or advise to stay clear?

Thanks in advance.
ppeter7
funny u say that mine dose it when u slow dwn and you go to throttle away and it misses then its ok again.i have found when i re-fuel i start the car with cap off then screw it back on then turn car off seems to stop that starting prob.as for that coil pack alot have found that the oem ones arent much cop.mind you mines on 206,000 miles on 51reg lol still pulls like a train though when going regards pete
Kory-ST90
Sound like your coil pack bud but do a diagnostics to see
Kory-ST90
Sound like your coil pack bud but do a diagnostics to see
Kory-ST90
Hey pete I have the same problem also but this is normal as ford use the old cable root but adjust the acc cable if it is loose
ppeter7
i dont get engine light come on i have a basic fault reader
ppeter7
no play in cable kory either but thanks for that info mate
JJ Smith
You are on the right way. That is coil pack and HT leads. I had the excact same problem with my 1.8LX and it turned out to be the coil pack.
mik
So JJ Smith. . . . can you remember where you got your coil pack from, how much you spent and has it been trouble free?
JJ Smith
I first borrowed one from my father in-laws car and found that the car was running fine so I got one from Ford. I paid R660 (less than 50 pounds). And yes its been just over a year now and the problem has not surfaced again.
Innetialy I also explained the problem to people that it feels like a flat spot on an old carburetor engine.
A friend of mine had the same experience with an 2002 Icon 1.6 and we got a used coil pack and his car has also been problem free since.
Just to mention my father in-laws 2.0 Mondeo did the same, but in his case it was just HT leads. (Thats why I first borrowed parts from him since the HT leads and the coil pack costs about the same at Ford, over here at least.
garbage456
My car just started doing similar today after 4 weeks of using it. Was told it was dirty injectors by garage just buy some cleaner to clean them. So going to halfords tomorrow to get one and getting something different delivered on Monday from amazon .
Think Wynn's got best review on site and ordered d tox from Amazon.


This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.

Warning: require_once(/var/www/applications/ipb/3.4.5/upload/sources/classes/class_email.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/applications/ipb/3.4.5/upload/lofiversion/ipsclass.php on line 1615