Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Heated Front Windscreen
Ford Owners Club - Ford Forums > Ford Models > Ford Mondeo Club
john34
hi all

i have a 06 reg 2.0 tdci lx 115 mondeo

my problem is heated front windscreen it does work lol

the light will come on but on for about 20 seconds and go off

i have taken out the relay and put a wire in there and the screen works the light on the switch comes on and it works no problem i have brought a new relay

i have no blown fuses

i have got error code from the gem b2256 front windscreen heater relay short to ground

i need a ford wire diagram for the heated screen with ground placements if any one can give them to me that would be great

any ideas where the problem may be

thanks a lot

john
ppeter7
have you removed the scuttle panel to check the wire s of both sides of screen are ok or intermittingly shorting causeing a fault
jeebowhite
good call from Peter there, thats the best place to start, and also try swapping the fuse with a like for like in the fusebox. see if the fault follows or stays...
john34
Hi

Thanks for the input

I shall have a look at the scuttle panel I was going to pull a fuse to each side and see what side it might be

It's just a case of elimination

Thanks I shall try and update how I get on with it

Thanks John
john34
hi

after a bit of time i have cleared the error in the gem and my screen works

but only for 6 seconds then goes off and wont come on again

i do have another fault code it says p1632 smart alternator fault sensor/circuit

dont know if this can be a problem but my battery is getting charged

thanks

john
jeebowhite
Hi Johnm

When you drive do you have a battery light appear on the dash? if so its possible the alternator is faulty.

If you get no lights, then it could be a poor charging battery, is it one you have bought, or is there a chance its the original battery? - can you confirm that the battery terminals are secured down, and where they grip around the electrodes of the battery, that you have about 0.5 - 1mm of electrode poking up from the top of the cablings...
john34
Hi

Thanks for your reply

Yes I have a light all the time testing alternator it is charging the batt

Not sure if it has the right batt on so I have took a picy

No I don't have any wire sticking out of the cable on the batt

Thanks

John
john34
Here is the pic


Full Colour Version: Heated Front Windscreen
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.