Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Usb Problems
Ford Owners Club - Ford Forums > General Forums > Audio & Electronics
Fordie_Cumbria
Hi, Ive recently bought a fiesta s1600 (2011 134ps version) and i'm having trouble with the usb connectivity. I bought a new usb stick (pny 8gb) formatted fat 32 and uploaded some songs in mp3 format. It won't work! It recognises that ive plugged the stick in and then attempts to play, sometimes i get 20 seconds of a song before it says invalid file format. sometimes it plays a whole song then packs in on the next song!! Once its said invalid file format then it won't play anything. If i take the stick out and then plug it back it in starts to work again but then goes through this whole rigmerole again! The file format must be correct as its mp3, and also if it wasn't correct then surely it wouldn't play at all? Seemingly i get more of a song played when its in shuffle mode? Anyone know whats going on?
Thanks :)
Stoney871
It may be to do with the bitrate of the music, maybe try playing with that and see what happens?
Fordie_Cumbria
Howd i do that?
Stoney871
If you have Nero recode or a similar program it's straightforward.
One thing you could do is load the music up on your computer and check the track properties, that should tell you the bitrate of each track.
You may find that the bitrates vary between tracks.
Another thing you can try is different formats for the stick.
Fordie_Cumbria
No, typically i dont have a program like that. is the bitrate something like a number with 3 letters behind it (i have no idea what off the top of my head) as i did notice some different. is there a specific rate the car prefers?


Full Colour Version: Usb Problems
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.