Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Forum Newbee, Mondeo Mk3 Engine Query
Ford Owners Club - Ford Forums > Ford Models > Ford Mondeo Club
Eddie777
Hi.
I have a Mondeo Mk3 Zetec 1.8 (2001) with 131,000 miles on clock, and having a problem.

When I first bought this car, I had all wheel bearings apart from the front passenger side replaced, as I was gettting a bad humming sound.
It sounds a lot better now, and up to 35mph I dont have any issues that I`m aware of, but as I get to 40mph, I get a humming sound that is hard to locate.
When reaching around 50mph, the sound isn`t as obvious.

Holding the clutch in does not affect this sound.
I am also loosing oil and water.
The thermostat was replaced recently.
I don`t seem to be leaving white smoke behind me, and I don`t have pools of oil on my drive.

Can anyone shed any light on this?

Many thanks.

Eddie
stef123
Hello and welcome to the forum,

Is it an engine related noise?

Out of shape tyres can produce a humming noise like a worn wheel bearing.
Eddie777
[quote name='stef123' timestamp='1361199753' post='236795']
Hello and welcome to the forum,

Is it an engine related noise?

Out of shape tyres can produce a humming noise like a worn wheel bearing.
[/quote]

Many thanks for your reply.
Will swopping the wheels front to back help me?
stef123
[quote name='Eddie777' timestamp='1361200282' post='236799']


Many thanks for your reply.
Will swopping the wheels front to back help me?
[/quote]

Yes, that's the best way to determine if it is a tyre
Eddie777
[quote name='stef123' timestamp='1361200430' post='236800']
Yes, that's the best way to determine if it is a tyre
[/quote]

Thanks.
Thats something I can try.

Cheers
jeebowhite
Then, take each wheel and replace it in turn with the spare wheel (inflated to full pressure). When the sounds gone, you found your culprit!
Eddie777
Thankyou all


This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.

Warning: require_once(/var/www/applications/ipb/3.4.5/upload/sources/classes/class_email.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/applications/ipb/3.4.5/upload/lofiversion/ipsclass.php on line 1615