Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Issues With Pc99-X50
Ford Owners Club - Ford Forums > General Forums > Audio & Electronics
Owen256
Hi all

First post and a bit clueless when it comes to cars!

I picked up a new stereo for my mark 1 focus, I have managed to install it all ok and it works great! The problem comes when trying to use the steering wheel stalk to control some functions. I have ordered the correct cable (pc99-x50) with the correct patch lead for my new stereo (Sony)

When trying to connect to ISO leads into the pc99-x50 there just seems to be no way it will fit, the pins do not line up into the socket and they seem to be the wrong size.

Any help is welcome as it seems like I am making a complete amateur mistake here somewhere :unsure:

Sorry for the rather rubbish pictures below:

ISO cable that needs to connect to pc99-x50:

[URL=http://imgur.com/I0v3XPL][IMG]http://i.imgur.com/I0v3XPLl.jpg[/IMG][/URL]

pc99-x50 that needs to accept connection from previous image:

[URL=http://imgur.com/XbGmZk1][IMG]http://i.imgur.com/XbGmZk1l.jpg[/IMG][/URL]

The remote control lead that needs to plug into the white part of the pc99-x50 (unless someone can correct me??):

[URL=http://imgur.com/JGnohIp][IMG]http://i.imgur.com/JGnohIpl.jpg[/IMG][/URL]

Horribly bad pic of me trying to connect the two:

[URL=http://imgur.com/SdD5O06][IMG]http://i.imgur.com/SdD5O06l.jpg[/IMG][/URL]

Thanks

Owen
Stoney871
That's the wrong cable I'm afraid.
The pc99-x50 cable is designed for a later focus as it's a quadlock adaptor.
I'll look around for the correct one for you shortly when I'm at a computer.
Stoney871
Thought so, the cable you need is the PC99-X07.
Here you go.
http://pages.ebay.com/link/?nav=item.view&id=200899902001
Owen256
[quote name='Stoney871' timestamp='1361637193' post='238216']
Thought so, the cable you need is the PC99-X07.
Here you go.
[url="http://pages.ebay.com/link/?nav=item.view&id=200899902001"]http://pages.ebay.co...id=200899902001[/url]
[/quote]

Awesome thanks for your help, like I said I thought I was just being a little bit dim and making a silly mistake! They are such a close fit though which is what really bugs me but there we go! Thanks :D
Stoney871
Welcome anytime.
Glad I could help.


Full Colour Version: Issues With Pc99-X50
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.