Help - Search - Members - Calendar
Full Version: 07 1.6 Tdci Rough Starting With Smoke
Ford Owners Club - Ford Forums > Ford Models > Ford Fusion Club
d_deridex

Hi I haven't posted for quite sometime, I do apologize.

I have a 1.6 TDCI 07 reg ford fusion which has done 79k which is rough starting with white smoke and sometimes takes upto ten seconds to fire up but when warm is perfectly smooth and starts on the button.

Its not water as its not loosing any or oil as it too is fine, im using normal diesel not supermarket fuel I run it on the motorway at too high a gear to blow out any soot from time to time.

I have an android app called Torque connected to a bluetooth obd2 adapter that reads only a stuck clutch switch on its fault log [that has now been fixed, it was a faulty sensor].

 

Any ideas why its rough running?

 

https://www.dropbox.com/s/hmmnqfp67pvn8n5/IMAG0218.jpg

 

Thanks in advance.

 

Richard

Les@ss8

Hello there.

 It sounds like you have a problem with your glow plugs not working for some reason, ie broken wire, dodgy relay or the glow plugs,( 1 or more )  themselves have packed up.

     I hope this of some help.   Les@ss8.

 



This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.

Warning: require_once(/var/www/applications/ipb/3.4.5/upload/sources/classes/class_email.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/applications/ipb/3.4.5/upload/lofiversion/ipsclass.php on line 1615