Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Mondeo Zetec S 2.0 Automatic
Ford Owners Club - Ford Forums > Ford Models > Ford Mondeo Club
Fiesta Silver1.4

Hi guys,

 

Posting on behalf of my old man. He's got the Mondeo Zetec S 2.0 automatic. Owned for a few years now and has always run smooth and started first time, never had any problems.

 

However, over the past few months, (sometimes) when setting off it judders ever-so slightly, but then is fine. However, when up at speed around 55+ (if you take your foot off, or sometimes press for slight acceleration  it sometimes judders as if it was about to stall, however doesn't and continues to go.

 

Any Ideas my friends?

 

I'm at a loss personally!

 

Cheers,

 

Rob :blink:

hubby1959

Look into the auto trans fluid level it maybe low or in need of of an oil and filter change.

 

It should be a red, almost cherryade colour.

BigD

You might want to have a look at the throttle body (working on the assumption that automatics have one! - never owned an auto).  When it gets full of dirt and filth it can cause juddering and erratic revs, so a good clean will probably help. 

Fiesta Silver1.4

Cheers guys,

 

I'll ave a look at the suggestions!

 

rob

hubby1959

Let us know how you went on please



Full Colour Version: Mondeo Zetec S 2.0 Automatic
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.