Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Can't Start,won't Start
Ford Owners Club - Ford Forums > Ford Models > Ford Puma Club
Daysleeper101
Hi guys,
Here's my story
Just left the MOT station on Friday,having flew through it,mechanic even congratulated me on having such a sound car lol
Got about half a mile down the road when the engine just died ,got mechanic from MOT station too have a look.....no joy.got RAC to look ....no joy.got towed home.
When I turn the key I get nothing,not a thing,fuel pump doesn't prime, starter doesn't turn .
Immobiliser light flashes constant every 2seconds,nothing changes when ignition is left on,all fuses are fine everything works on the car,everything earthed.factory fitted alarm and immobiliser

ANYONE HELP PLEASE...
btmaldon

Just check that the cut out switch hasn't activated. Can't remember where the reset button is, but normally in one of the footweels near the front bottom corner of the doors. There should be a flap with a button behind it.

 

If its not that it could be a fuse.

Daysleeper101

Just check that the cut out switch hasn't activated. Can't remember where the reset button is, but normally in one of the footweels near the front bottom corner of the doors. There should be a flap with a button behind it.
 
If its not that it could be a fuse.


Thanks mate I've checked these things,there ok
It's as if the key isn't recognised and the starter and fuel pump have been cut off.
FOCA

You may have to get a Ford main dealer or an auto locksmith to reset it/ re code it  before it will start again

 

Do you have an OBD2 code reader?

Stoney871

Sounds like an immobiliser fault to me.

Daysleeper101

You may have to get a Ford main dealer or an auto locksmith to reset it/ re code it  before it will start again
 
Do you have an OBD2 code reader?

 
No mate I don't have a reader


Sounds like an immobiliser fault to me.


I'm thinking immo fault

Do you know if an ECU change is needed and am I right in thinking its behind the glovebox


Full Colour Version: Can't Start,won't Start
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.

Warning: require_once(/var/www/applications/ipb/3.4.5/upload/sources/classes/class_email.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/applications/ipb/3.4.5/upload/lofiversion/ipsclass.php on line 1615