Help - Search - Members - Calendar
Full Version: A few problems with my 08 focus
Ford Owners Club - Ford Forums > Ford Models > Ford Focus Club
Liongolfer
Right, I've had my 08 Focus Style since just before Christmas and I bought it as a pre registered car so it only had about 20 miles on the clock, so car is still under warrenty.

1) I seem to be getting a knocking noise when on full lock (going forward) and occasionally when reversing (someone actually thought I had hit something when I was well clear of everything around me, which was what drew my attention to it) It has only started when I was almost forced off road down a little country lane and having to do an emergency stop, after that when I was breaking the car seemed to pull to the right, however the next time I used the car everything seemed fine, checked tyre pressures etc... and although the front off was a little over inflated (36 psi instead of 34) and the rest where a little under inflated (31 instead of 34) everything else seems ok :huh:

2) Since changing the clocks the other week the clock keeps displaying the wrong time and or date, noticed this yesterday so reset, left for about an hour and went back and the time was wrong again :huh:

3) When car is double locked and I just open the boot (via the button on the remote), when I shut it again the boot remains open, is this right as I'm sure it used to re-lock again?

Any help would be appreciated and other than them little problems I love the car and even getting used to the stupid wing mirrors (just wish I had power fold :angry: )
craggy
[quote name='Liongolfer' post='18708' date='Apr 7 2009, 01:27 PM']Right, I've had my 08 Focus Style since just before Christmas and I bought it as a pre registered car so it only had about 20 miles on the clock, so car is still under warrenty.

1) I seem to be getting a knocking noise when on full lock (going forward) and occasionally when reversing (someone actually thought I had hit something when I was well clear of everything around me, which was what drew my attention to it) It has only started when I was almost forced off road down a little country lane and having to do an emergency stop, after that when I was breaking the car seemed to pull to the right, however the next time I used the car everything seemed fine, checked tyre pressures etc... and although the front off was a little over inflated (36 psi instead of 34) and the rest where a little under inflated (31 instead of 34) everything else seems ok :huh:

2) Since changing the clocks the other week the clock keeps displaying the wrong time and or date, noticed this yesterday so reset, left for about an hour and went back and the time was wrong again :huh:

3) When car is double locked and I just open the boot (via the button on the remote), when I shut it again the boot remains open, is this right as I'm sure it used to re-lock again?

Any help would be appreciated and other than them little problems I love the car and even getting used to the stupid wing mirrors (just wish I had power fold :angry: )[/quote]

i'd take it back to the garage and get it sorted under your warranty , the knocking is almost certainly one of your driveshafts , the cv joint or bearings , if your car pulled to one side when braking you might have a siized caliper but i think you cv joint might cause this also, but im not sure.i just tried the issue with your boot on mine, it remained locked after i shut the boot , so you might have a problem , again not sure, the clock i don't know about , but you should get it in to the garage and sort it out under your warranty asap.
Liongolfer
Cheers mate, will get in touch with the garage.


Full Colour Version: A few problems with my 08 focus
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.

Warning: require_once(/var/www/applications/ipb/3.4.5/upload/sources/classes/class_email.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/applications/ipb/3.4.5/upload/lofiversion/ipsclass.php on line 1615