Help - Search - Members - Calendar
Full Version: galaxy 1.9 tdi mk1 fuel or immobiliser problem?? help
Ford Owners Club - Ford Forums > Ford Models > Ford Galaxy Club
sisq0786
hi everyone this is my 1st post and hope u can help me...right i have v reg 2000 ford galaxy 1.9 tdi which wont start when i switch ignition on the relay clicks but fuel pump doesnt react no fuel goes thru to engine when i crank car....but ther's a solonoid on fuel pump which if i short then starts flowing fuel into engine but still wont start...SO IS IT A FUEL PROBLEM OR IMMOBILISER???
mintalkin
have you got a spare key you can try?
sisq0786
[quote name='mintalkin' post='34601' date='Jul 27 2009, 03:52 PM']have you got a spare key you can try?[/quote]
hi there yes i have 2 keys well what originally happened was there were no keys at all so i got an ignition barrel with a key got another 2 keys from ford dealers got them cut and programmed into car by tech2 guy the car didnt even crank before + had the red led light flash on door panel this was before so now the cranks but does not send any fuel thru.... :blink:
mintalkin
without inspection its hard to say whats wrong, start with the simple stuff like relays, fuses and wireing connections.
fordtech
Pull the plug off the maf sensor and see if the black and yellow wire is live with the ignition switched on , if not and you feel brave enough , put 12v down that line , if the car starts it's likely the ignition relay.
sisq0786
yep cheers guys car is with a technican at mo i will post solution on here as soon as i know whats going but do keep your ideas coming in ...thanks again
coli
[quote name='sisq0786' post='34914' date='Jul 28 2009, 11:18 AM']hi there yes i have 2 keys well what originally happened was there were no keys at all so i got an ignition barrel with a key got another 2 keys from ford dealers got them cut and programmed into car by tech2 guy the car didnt even crank before + had the red led light flash on door panel this was before so now the cranks but does not send any fuel thru.... :blink:[/quote]
was the car running before you lost your keys ? if it was the new keys have probably not been programmed correctly galaxys are hard to programme even with dedicated key prog equipment try a local locksmith that programmes transpomder keys or take it to a dealer.colin
sisq0786
Hey guys just to let you know have had car fixed so is up and running now! :lol: problem was wrong relay (fuel cut off) and timimg was out by 4cm....


This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.