Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Is my turbo blown
Ford Owners Club - Ford Forums > Ford Models > Ford Mondeo Club
lms1703
Please can someone help. I have a 02 plate tdci (130) that is not running wright. When I put it under load I can hear a whooshing noise thats gets louder the more I put it under load. I also have a loss of power but it will still travel at motorway speeds but it takes abit longer to get there. I have no lights on the dash. I have a bit have black smoke no grey. I have checked the fin inside the turbo and it turns fine and it does not move side to side. Thanks in advance.
dave h
[quote name='lms1703' post='38740' date='Aug 22 2009, 07:16 PM']Please can someone help. I have a 02 plate tdci (130) that is not running wright. When I put it under load I can hear a whooshing noise thats gets louder the more I put it under load. I also have a loss of power but it will still travel at motorway speeds but it takes abit longer to get there. I have no lights on the dash. I have a bit have black smoke no grey. I have checked the fin inside the turbo and it turns fine and it does not move side to side. Thanks in advance.[/quote]
hello mate have a check of the pipe that goes from the egr valve to the intercooler, it is at the front of the engine, to the right and is about 2" diameter, they are prone to splitting. hope that helps dave
mintalkin
as Dave says, 90% sure it will be the inter cooler pipe that has split, you may have to remove it to check it fully.
lms1703
Thanks dave h & mintalkin I will let you know how I get on.


Full Colour Version: Is my turbo blown
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.