Help - Search - Members - Calendar
Full Version: escort showing overheat with ignition off
Ford Owners Club - Ford Forums > Ford Models > Ford Escort Club
rulie630
i have just bought an escort and the temp gauge show overheat with the ignition off.
i took the thermo out and boiled it in a pan and it worked i tried disconnectng the plugs on the hoses and thermo housing no change i have not run it long enough to see if the fan cuts in when it actually does get hot but when i turn the a/c on the fan kicks in i just dont know what to do cos it may blow the head gasket or may already have the oil looks ok tho any ideas?
strumfinger
hi there im not to show but it may be the temp gauge nay need a new one hope that helps you there
Andy par
[quote name='rulie630' post='41137' date='Sep 2 2009, 08:13 PM']i have just bought an escort and the temp gauge show overheat with the ignition off.
i took the thermo out and boiled it in a pan and it worked i tried disconnectng the plugs on the hoses and thermo housing no change i have not run it long enough to see if the fan cuts in when it actually does get hot but when i turn the a/c on the fan kicks in i just dont know what to do cos it may blow the head gasket or may already have the oil looks ok tho any ideas?[/quote]

Hi mate its either temp gauge on temp sensor
mintalkin
check that the wireing to the temp sender is not earthing out anywhere.


This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.

Warning: require_once(/var/www/applications/ipb/3.4.5/upload/sources/classes/class_email.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/applications/ipb/3.4.5/upload/lofiversion/ipsclass.php on line 1615