Help - Search - Members - Calendar
Full Version: 2.0 TDCi intermitent starting problem
Ford Owners Club - Ford Forums > Ford Models > Ford Mondeo Club
dowts
Hi, have a 52 plate Mondeo TDci zetec S.

Initial problem started when I was driving along and conked out. No engine management light. Checked all belts were on; they were. Tried to start it; starter motor turning over and also engine but not firing up. Repeatedly tried to start until battery flat.

Called AA, turned up and although he had to provide charge to battery (because I flattened it by starting it), he started it up first time. He plugged in diagnostics and found fault pointing at main relay, although this was probably due to me running battery flat. Anyway, he followed me back to my house and car running no problem, it'd even stop and start up.

About an hour later, went to start it up, same problem, not starting.. half hour after that, it would... and now it won't (i think you get the point now!)

I've tried swapping around fuel pump relay with other relays to see if the fault would transfer with it: outcome no change. Changed over ECU supply relay with another; outcome no change. Checked associated fuses for ECU and fuel pump; outcome all ok.

The thing that confuses me though is that all the while there is NO ENGINE MANAGEMENT LIGHT appearing which I would expect to show with an unexpected pressure drop on the fuel rail or other ECU problem... which is leading me to suspect it's something basic....

Anyone had this problem before? i think i'm exhausting ideas but am reluctant to have an expensive trip to the garage!


Thanks for looking, Mark
paul220
got same sort of problem .....diagnostics said "main relay malfunction".......dunno what one it is but still confused


This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.