AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


Budding Enthusiast
  • Content count

  • Joined

  • Last visited

About greggp

  • Rank
    Feet Under The Table

Profile Information

  • Gender*
  • Ford Model
    Focus 2008 1.8 petrol Titanium
  • Ford Year
  • UK/Ireland Location
  • Annual Mileage
    0 to 5000
  • Interests
    General Automotive
    Car Modification
    Computers & Electronics
    Sports & Leisure
  1. Thanks. Yeah will keep an eye on it.
  2. Yeah just tried it under load as you suggested and the voltage dropped to 11.6v at lowest. Fluctuated between this and 12v whilst under a full load. Load used at same time as below:- Heated front & rear screens Front headlamps full beam Front & rear fogs All interior lighting Air conditioning on full Front Wipers on max
  3. Done the dash trick. Battery is 11.8v without engine running, 13.8v with engine running. Scrolling thru menu I did find this DTC #01 D900 Not sure if this is a fault code of somekind and/or related to yesterday?
  4. Got in car today, turned ignition and got the audio chime (when fuel is low) followed by dash warning "power steering malfunction" message . Turned ignition off and on and no warnings this time? I note from the manual that the 1.8 duratec petrol says no checks are required to power steering I'm guessing its electric system? Drove fine to and from work no issues. Maybe a computer glitch? Will keep an eye on it. Model 2008 facelift 1.8 duratec petrol titanium
  5. Noticed my coolant tank was very low earlier so topped it. But have now found the cause. Is this just a case of a new hose needed? Cheers
  6. OMG!😱
  7. okay thanks - I thought possibly something like that....panic over :)
  8. sorry - it didn't upload for some reason. should be there now :-)
  9. Hi All, Had bonnet up to check my oil level earlier, and noticed this hose not connected to anything?? anyone know what this is and if it should be connected to anything please? Not sure where this goes to, appears to go up towards the windscreen area? picture attached :-)
  10. Throttle body! Had exactly same issues. Never again since replacing. Not cheap fix mind.
  11. Thats correct jbeer! assuming you mean the instrument cluster being lit?? Its a backlit dash like all newish cars these days, doesnt matter if sidelights)headlights are activated or not the speedo and rev cluster is always back lit
  12. Yeah, mines just started doing this twaanggg too!! only on shutting boot or rear door (exhaust side). Its Been bugging me for weeks. I need to get a trolley jack under it and take a look. Dont seem to have any rattles whilst driving.
  13. Hi, there are various threads on here for your bluetooth question....not that easy I seem to recall but has been done. Regarding your global closing, because you disconnected battery, they need resetting, have you a handbook with the card, it explains how to do it in there... Its something like this Hold the switch down until the window is all the way down Release the switch then hold down again for 5 seconds Press the switch so the window goes all the way up Release the switch and press it up, again for 5 seconds The window will now be set for one touch and global opening/closing. Repeat this procedure for each individual window...
  14. Mk6 fiesta flame 2004 (04 plate) Anyone know much about the fluid to use top up please? I noticed it was low whilst checking oil and screenwash levels. Doesn't appear to be any leaks from first look. Fiesta handbook says it needs to meet Ford Specification WSA-M2C195-A but when I type this into ford parts uk website it says its red power steering fluid. the fluid doesnt look red inside the power steering filler tank??
  15. Hi guys Anyone know how easy this panel is to remove? Can it be done without jacking car up as It looks like its only held on with screws? I just need to check for any oil leaks as checked my level today and it was quite low, only had service 2months ago and it had 4.3ltrs according to paperwok. I just topped it up so will keep an eye on it, but from 1st view looking over the back of the engine towards the panel, there is some sort of residue on the panel, so my first thought was oil!! Just wanted to take panel off to have a quick look but don't have any ramps,to put car on and only got the crappy wheel jack