• Announcements

    • Stoney871

      Posting in General Chat thread.   11/11/2017

      it has been noted that too many Members are posting messages in the General Chat area instead of the correct Forums. Any messages posted in the General Chat area that are not General Chat will be deleted without warning and offenders may recieve warning points if repeated instances are seen from that Member. There are plenty of different Club areas that encompass 99% of Ford related posts, please select and use the correct one. If anyone is not sure of which area to post something then feel free to P/M myself or other Senior Staff for guidance. The Moderating Staff are having to spend far too much time chasing this problem instead of maintaining the other areas of the forum.


melv

Budding Enthusiast
  • Content count

    3
  • Joined

  • Last visited

About melv

  • Rank
    Newbie

Profile Information

  • Ford Model
    2.0 TDDI (Y Plate 2001)
  1. Just did a test on my water pump. I let the car warm up for 5 mins then i took the return pipe off that leads back to the coolant tank and there was a slugish amount of water coming back through it hardly nothing at all. Does that diagnose that the pump is at fault as there should be a strong jet of water coming back through it ???????????????????????
  2. Hi is there anyone who can help me with this awefull fault i am having with my car. Whenever im travelling on motorways and get up to high speeds to 80mph and over my temp sensor soars up to maximum untill i drop off to a lower speed of 50mph and it settles back to normal. However when i get back to 80mph same thing happens again temp senor soars then i start getting a loss of power in all gears forcing me to pull over. After looking at the engine coolant levels it appears as normal with no signs of overheating. After a brief stop the car will drive perfectly normal again untill i hit anything over 70mph then the fault constantly happens making it impossible to drive. Ive called the RAC out twice and they are unable to find a fault even with the lap top attatched. The 2nd RAC guy i saw said hes seen a similar problem on "VW" vehicles and suspects a possible water pump impellor slipping???? Ive also been to a garage and told them what was going on and they didnt have a clue what the problem could be. So i am in a dilema to what it could be I would greatly appreciate any advice on this fault if anyone has ever came across it before.
  3. Hi is there anyone who can help me with this awefull fault i am having with my car. Whenever im travelling on motorways and get up to high speeds to 80mph and over my temp sensor soars up to maximum untill i drop off to a lower speed of 50mph and it settles back to normal. However when i get back to 80mph same thing happens again temp senor soars then i start getting a loss of power in all gears forcing me to pull over. After looking at the engine coolant levels it appears as normal with no signs of overheating. After a brief stop the car will drive perfectly normal again untill i hit anything over 70mph then the fault constantly happens making it impossible to drive. Ive called the RAC out twice and they are unable to find a fault even with the lap top attatched. The 2nd RAC guy i saw said hes seen a similar problem on "VW" vehicles and suspects a possible water pump impellor slipping???? Ive also been to a garage and told them what was going on and they didnt have a clue what the problem could be. So i am in a dilema to what it could be I would greatly appreciate any advice on this fault if anyone has ever came across it before.