Ford Owners Club - Ford Forums Messages

Club Announcements

Ford Fair 2016: Tickets and stand passes are now available to purchase. More info here.

Review your Ford: Help others when it comes to buying a car like yours and review your Ford now

AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


koslanski

Budding Enthusiast
  • Content count

    2
  • Joined

  • Last visited

About koslanski

  • Rank
    Newbie

Profile Information

  • Ford Model fiesta
  • UK/Ireland Location ---------Ireland-----------
  1. Thanks for your reply, my problem does not seem to be stuck gear actuators, as they can move easily within their constraints, but the clutch actuator/TCU might be another problem. I took it out, checked for any loose connections, did a bit of soldering, put it all back together, bled the actuator and the car does not start now at all. But when ignition is on, it seems to find gears and change them properly. I was joking with my friend, we will probably be the only or some of the very few people who have actually opened the clutch actuator unit :) Maybe sounds like too much of DIY stuff going on, but anyway, after all this I guess I will still have to go to dealer and get something serious done to the car in order to drive it again. But now I can vouch for the mechanical part of it, it might only be something in the electronics, if the ECU or TCU has got errors in it, then I have no way of solving that in my driveway :). Anyway, I will let you know what I ended up doing to make it work.
  2. Hi guys, I have similar problem as above with fiesta durashift automatic, it does not start at the moment, the gears seemed to be changing ok when it was driving, but it had moments when it would not start, then after some time it starts and drives well until next time. A couple of days ago it started ok, took off with the first gear but then it was only reving but not pulling. I had to tow it home and after coming across this forum decided to do the same adjustment to shift actuator as described in the above posts. I thought that would solve my problem, but to my disappointment, the rack was not stuck and the plastic housing was smooth so the rack was able to slide normally. After I assembled everything again, it started to my surprise, and I drove a few miles with it, gears changing nicely, and then suddenly it got stuck on the second gear and was not pulling anymore, only revving, and it was not possible to put it into any gear after that. It hasn't started since, and I am not sure what the problem could be. The gearbox shaft, that is going into shift actuator, seems to have a mind of its own, its moving up and down when the ignition is on, maybe that is normal, I don't know. Maybe some of you had similar problems and could drop me a hint what to do in this situation. I had it put on diagnostics, I got some codes about solenoid and incorrect data from the ecu. It is probably down to electronics more than mechanics I guess, but maybe some of you have some thoughts about it, I would greatly appreciate if you could share them here. Thank you.