• Announcements

    • Stoney871

      Posting in General Chat thread.   11/11/2017

      it has been noted that too many Members are posting messages in the General Chat area instead of the correct Forums. Any messages posted in the General Chat area that are not General Chat will be deleted without warning and offenders may recieve warning points if repeated instances are seen from that Member. There are plenty of different Club areas that encompass 99% of Ford related posts, please select and use the correct one. If anyone is not sure of which area to post something then feel free to P/M myself or other Senior Staff for guidance. The Moderating Staff are having to spend far too much time chasing this problem instead of maintaining the other areas of the forum.


Arthur_

Budding Enthusiast
  • Content count

    5
  • Joined

  • Last visited

About Arthur_

  • Rank
    Newbie

Contact Methods

  • First Name
    Arthur

Profile Information

  • Ford Model
    Ford Transit 125 Trend 2012 & Ford Focus
  • Ford Year
    2018
  • UK/Ireland Location
    Wiltshire

Previous Fields

  • Location
    Wiltshire
  1. Thanks for that, that is very helpful! i will print this off and bring it with me when i go see them! I take it this is a serious issue the car has?
  2. Hello, I picked up my 2008 1.8 Zetec Focus on Wednesday from a local used car dealer, its on 105k with FSH When i was driving it home the car was telling me it was -50° outside which i thought was strange but didn't think anything of it. I used the car a little bit for a day or two with no problems until i went to Sainsbury's on Saturday night, i filled it up with fuel then i did my shopping.. when i started it again i got a whole load of warning lights and flashing red light! it drove fine so i drove home. The next day i started the car and had no warning lights, i turned it off and on again and they came back! they said - "Transmission Malfunction" "Engine Malfunction" and "Power steering Malfunction" all with the "!" in a triangle icon. About an hour later i went to drive the car to see a family member and it wouldn't start! I'm assuming a dead battery not helped by starting the car twice and not driving anywhere? I know NOTHING about cars but Its obviously an electrical fault? The engine bay is very clean... a friend thinks that maybe someone may of power washed the engine bay and perhaps water got into the ECU? Anyway I'm obviously very annoyed, i have contacted the dealer and i was told they'd call me back tomorrow when the right person is in. i can't imagine they'd do anything anyway! i have a 3 months warranty but it only covers the engine & gearbox. Id appreciate your thoughts... Thanks Arthur
  3. Thanks you very much! i will see what i can do! and i will let you know how we get on! thanks Arthur
  4. Hello, Story is my Girlfriend has just been bought a 2005 plate KA, we knew it had a problem and we got it for a good price. The Problem is the battery doesnt seem to charge or hold its charge,the battery light is on in the car all the time, car will start and work fine for a wile but after a bit the speedo stopped working and then the lights fadded and then after turning engine off it wouldnt start again, it wouldnt even tick over and nothing would work not even the hazzard lights, but it will start either being bump started or with jump leads or booster pack. Ford say its a common fault and its wires from or around the altanator / battery that have corroded and broken, i believe ford tested the battery and altanator and they were both fine. we replaced a set of wires, not sure which ones but it was a set from behind drivers side headlight. i basicly want to know what we should do next? before having to take it to a garage!, if its a common fault has anyone had or heard of this problem and can help us out? Thanks Arthur