• Announcements

    • Stoney871

      Posting in General Chat thread.   11/11/2017

      it has been noted that too many Members are posting messages in the General Chat area instead of the correct Forums. Any messages posted in the General Chat area that are not General Chat will be deleted without warning and offenders may recieve warning points if repeated instances are seen from that Member. There are plenty of different Club areas that encompass 99% of Ford related posts, please select and use the correct one. If anyone is not sure of which area to post something then feel free to P/M myself or other Senior Staff for guidance. The Moderating Staff are having to spend far too much time chasing this problem instead of maintaining the other areas of the forum.


thomas0735

New Member
  • Content count

    1
  • Joined

  • Last visited

About thomas0735

  • Rank
    Newbie

Contact Methods

  • First Name
    Rachel

Profile Information

  • Gender*
    Female
  • Ford Model
    Galaxy 1.9td Ghia
  • Ford Year
    2001
  • UK/Ireland Location
    Gwynedd
  1. Ford Galaxy 2001 1.9Td

    I just bought a 1.9td Ghia Y reg yesterday from a private seller and on closer inspection of the paperwork I noticed that the MOT had an advisory note on it which I hadn't been given. I searched online on the Directgov website and found what it was for; Nearside Front Coil spring corroded (2.4.C.1b) Offside Front Coil spring corroded (2.4.C.1b) Nearside Front Brake pipe slightly corroded (3.6.B.2c) Offside Front Brake pipe slightly corroded (3.6.B.2c) Nearside Rear Brake pipe slightly corroded (3.6.B.2c) Offside Rear Brake pipe slightly corroded (3.6.B.2c) Nearside Rear Coil spring corroded (2.4.C.1b) Offside Rear Coil spring corroded (2.4.C.1b) What does it mean and how much roughly would it cost to put right? Also as I was driving home, it seemed to lose power and was slow to accelerate but after I left the motorway and stopped and restarted the engine (after a break) it was working fine. Does this mean that the turbo is going or was it just a glitch? After I'd restarted the engine there was a huge increase in power and it was hard to keep to speed limits LOL I had to stop again and the power was still there, but I lost the power after I'd stopped in some services and was accelerating up the on ramp onto the motorway which was on a slight incline and drove the motorways home with a very sluggish car (which was when I needed the power LOL)