Ford Owners Club - Ford Forums Messages

Club Announcements

Ford Fair 2016: Tickets and stand passes are now available to purchase. More info here.

Review your Ford: Help others when it comes to buying a car like yours and review your Ford now

AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


jasta1966

Budding Enthusiast
  • Content count

    2
  • Joined

  • Last visited

About jasta1966

  • Rank
    Newbie

Contact Methods

  • First Name andrew

Profile Information

  • Gender* Male
  • Ford Model galaxy mk 3
  • Ford Year 2007
  • UK/Ireland Location Lancashire
  • Annual Mileage 10,001 to 15,000
  1. Galaxy Mk3 Alarm Problems

    Second post in as many days.......here goes. The alarm on my mk3 galaxy is malfunctioning. Firstly when the alarm goes off the indicators flash but no sound. Not sure where the sounder is or why its not going off but my normal horn also seems a bit feeble which leads me to think only one of the twin snails is working? Secondly (and this is not so straight forward), the interior lights are not turning on when I disarm the alarm/open the door sometimes. However I have noticed that when the interior lights work properly I don't get a flashing 'i' symbol on the dash. When the lights do work properly the flashing 'i' doesn't come on at all (and I believe both should work - not one or the other). Anybody any thoughts - one of my many gremlins!! Would really appreciate your help.
  2. Galaxy Gremlins

    Having owned an 04 1.9 tdi for several problem free years I took the plunge and bought an 07 1.8tdci zetec expecting similar standards and performance. I have had the car for 3-4 months now and had no end of problems. All my problems are intermittent and minor but very annoying and I am hoping that by posting here some of you may have solutions as I have trawled the internet unsuccessfully and been to a garage who have said that I need to take it in while the problem is occurring which is really difficult. My problems so far: Only one of the twin horns working Parking sensors occassionally not coming on and the button flashing Interior lights not coming on when doors are opened/key removed from ignition Engine system malfunction message and limp mode kicking in when starting (turning off and on again fixes this) Engine stalling when depressing clutch as I slow down leading to no power steering at speed! Stuttering when accelerating hard when engine is cold (like cracked ht leads) Engine rough in 6th gear (gear stick vibration / wind flapping sound?) Bearing/road noise from rear wheels Car pulls to the left slightly Vibration through steering (like tyres are flat) Poor fuel economy (37mpg compared to 44mpg in my old Galaxy) Alarm flashes lights but does not sound horn (left movement sensor) - right sensor fails to do anything but cause the information light to flash on the dash????? All of these are occassional (some more occassional than others) and seem to occur more often when the weather is wet (not good in the UK). I have been advised to clean the MAF to resolve the running issues but the garage say that is a waste of time / replacement is better (of course they would). If anyone has experience of these before I would appreciate some help - I like my cars to be just right and look after them but this amount of problems is too much and I am seriously thinking of ditching this and buying something else if I can't fix them soon. Thanks for any responses.