AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


themetcalfs

Budding Enthusiast
  • Content count

    16
  • Joined

  • Last visited

About themetcalfs

  • Rank
    Member

Contact Methods

  • First Name
    Darren

Profile Information

  • Gender*
    Male
  • Ford Model
    Mondeo TDCI Ghia
  • Ford Year
    2004
  • UK/Ireland Location
    Norfolk
  • Annual Mileage
    10,001 to 15,000
  • Interests
    General Automotive
    Car Modification
  1. Just purchased a Y Reg MK3 TDDI estate which hesitates under acceleration , also when you accelerate its very noisey then it will hesitate and the engine will quiet down, its not as loud as diesel knock but rattles , is this the beginning of injector failure? there is a fair bit of diesel sitting in the pots on injector 2 and 3, Also ive changed the fuel filter which made no difference, it will start fine but if you leave it for more than a day its a real pig to start Any help would be great
  2. IMAG0812

    From the album My latest Mondy

  3. IMAG0811

    From the album My latest Mondy

  4. IMAG0810

    From the album My latest Mondy

  5. IMAG0809

    From the album My latest Mondy

  6. IMAG0808

    From the album My latest Mondy

  7. At the back of the engine where the exhaust manifold is, there will be a wire going to a sensor screwed into the manfold itself, I believe you will need a 22mm spanner/lambda sensor socket to remove it. ford want upto £130 for this but you can get it for £30 locally and takes 10 mins to change
  8. I agree it could be spark pugs or leads , if not worth checking the lambda sensor as it may be covered in unburnt fuel from the missfire.
  9. I assume theres no way of finding which it is without going through them 1 at a time ? ive changed the cam and crank sensor and had it plugged in again and still get PO251 Injection Pump A Circuit Malfunction Ive alook around the engine and there looks like diesel sitting around the bore of injector 2 , theres not alot but would that cause this fault? its not leaking from the run off but asif the copper seal isnt sealing anymore. its done 129000 and the engine seams abit sooty like your old coal fire chimney is it ment to be like that Any help would be kindly received
  10. Just bought a 54 Mondeo Ghia estate and within 2 days the dual mass failed so just had that done owch lol , But now under heavy excelleration the heater plug light flashes and it cuts out and we come to a stop it always starts again but not easily, after doing this a couple of times the engine management light comes on, ive had it plugged in and i get Cam sensor and a PO251 code Any help would be great on the PO251
  11. Hello and thankyou for the warm welcome :)
  12. IMAG0790

    From the album My Mondy

  13. IMAG0791

    From the album My Mondy

  14. IMAG0792

    From the album My Mondy

  15. Just bought a 54 Mondeo Ghia estate and within 2 days the dual mass failed so just had that done owch lol , But now under heavy excelleration the heater plug light flashes and it cuts out and we come to a stop it always starts again but not easily, after doing this a couple of times the engine management light comes on, ive had it plugged in and i get Cam sensor and a PO251 code Any help would be great on the PO251