Ford Owners Club - Ford Forums Messages

Club Announcements

Discounted Car Insurance: Owners Club insurance could save you money on your car insurance. Get a quote

Review your Ford: Help others when it comes to buying a car like yours and review your Ford now

Ford Car Parts: View All ford car parts by category. Look for Ford Car Parts now!


Robi

Budding Enthusiast
  • Content count

    3
  • Joined

  • Last visited

About Robi

  • Rank
    Newbie

Contact Methods

  • First Name
    Robert

Profile Information

  • Gender*
    Male
  • Ford Model
    Titanium 2.0
  • Ford Year
    2008
  • UK/Ireland Location
    Berkshire
  • Annual Mileage
    5001 to 10,000
  1. Hi Lenny Thanks a lot for your help. I will try check it tomorrow. I searched internet for wiring diagram but so far without success. Cheers, Robert
  2. Hi I have a similar problem but with my Ford Mondeo Titanium 2.0 litre engine, TDCI, 58 registered. I bought it just 2 months ago from my friend who had it as a company car. I believe it was well maintained with required servicing. But now I encountered a problem. I am rather new to Ford cars, so I would appreciate any your help with the following issue. I used my car 2 days ago without any problem. But today, I tried to start the car but the dashboard says: Engine malfunction, Immobiliser active. The engine does not want to start. For couple of weeks I have been getting dashboard messages like: Stop Bulb Fault but all lights were ok. Other message was Low Battery when using a radio even for a short time but I assumed that the battery is OK as the car used to start without any problem. About a month ago I had to change a fuse for a cigar lighter. Now I checked visually all fuses in engine and under glove compartments but found no blown fuses. I also tried the spare car key to start the engine but without success. Now I have no idea what could have happened. I believe I have read all threads regarding immobiliser issues on this forum but still did not find any useful hint for my issue. I would like to avoid going to unknown garage or usually expensive service by a Ford dealer. I appreciate your help with solving this issue. Thanks a lot.
  3. Hi Everyone I have a Ford Mondeo Titanium 2.0 litre engine, TDCI, 58 registered. I bought it just 2 months ago from my friend who had it as a company car. I believe it was well maintained with required servicing. But now I encountered a problem. I am rather new to Ford cars, so I would appreciate any your help with the following issue. I used my car 2 days ago without any problem. But today, I tried to start the car but the dashboard says: Engine malfunction, Immobiliser active. The engine does not want to start. For couple of weeks I have been getting dashboard messages like: Stop Bulb Fault but all lights were ok. Other message was Low Battery when using a radio even for a short time but I assumed that the battery is OK as the car used to start without any problem. About a month ago I had to change a fuse for a cigar lighter. Now I checked visually all fuses in engine and under glove compartments but found no blown fuses. I also tried the spare car key to start the engine but without success. Now I have no idea what could have happened. I believe I have read all threads regarding immobiliser issues on this forum but still did not find any useful hint for my issue. I would like to avoid going to unknown garage or usually expensive service by a Ford dealer. I appreciate your help with solving this issue. Thanks a lot.