Budding Enthusiast
  • Content count

  • Joined

  • Last visited

About timbo50

  • Rank

Contact Methods

  • First Name

Profile Information

  • Gender*
  • Ford Model
    Mondeo 2007 2.0 Tdci
  • Ford Year
  • UK/Ireland Location
  • Annual Mileage
    5001 to 10,000
  1. Many thanks. I'll give it a try.
  2. Thanks for looking. When the 'line in activated' message shows, the alternative is 'BT line in'. Both showing on the AUX item on the menu.
  3. Thanks for your answer. I've pressed everything including the usual 'aux' button, but the display shows 'line in activated'. Bear in mind this has been working normally for two years.
  4. Can anyone help please? 2012 Focus quite suddenly doesn't recognise any USB stick and shows 'line-in active'. Tested USB sticks in other devices and OK.
  5. Just a follow up for anyone with my previous problem. The radio/CD became more erratic as time went on. Audio specialist baffled and suggested fitting a new after market radio. Checked switched live and permanent live on the move with meter on terminals of the connector - both good and constant. Talking to mechanic at small village garage who suggested disconnecting the battery for an hour to allow all power in circuits to drain away. Re-connected battery and radio/CD now works perfectly.
  6. Hi Thomas, thanks for the reply but my Mondeo is the last of the older model. What is a TSI? Would your suggestion apply to my model?
  7. Any help would be greatly appreciated. The original 6000CD fitted into my 2007 Mondeo suddenly decided to go permanently into one hour mode. Local Ford franchise thought the radio was defective, sent it away and came back with no fault detected. Then took it to an ICE specialist who checked the radio and no fault found. Re-installed and OK for a short while then reverted to one hour mode. I bought a new radio and fitted it, OK to start with then went into one hour mode. All fuses checked and OK. I've had suggestions that it may be (1) the switched live feed or (2) the ECU. Before spending more money on fruitless diagnostics, I wonder if anyone has experienced this or knows what the problem is likely to be? Any help whatsoever would be appreciated.
  8. Welcome to the Ford forums timbo50 :)