• Announcements

    • Stoney871

      Posting in General Chat thread.   11/11/2017

      it has been noted that too many Members are posting messages in the General Chat area instead of the correct Forums. Any messages posted in the General Chat area that are not General Chat will be deleted without warning and offenders may recieve warning points if repeated instances are seen from that Member. There are plenty of different Club areas that encompass 99% of Ford related posts, please select and use the correct one. If anyone is not sure of which area to post something then feel free to P/M myself or other Senior Staff for guidance. The Moderating Staff are having to spend far too much time chasing this problem instead of maintaining the other areas of the forum.


timbo50

Budding Enthusiast
  • Content count

    7
  • Joined

  • Last visited

About timbo50

  • Rank
    Newbie

Contact Methods

  • First Name
    Tim

Profile Information

  • Gender*
    Male
  • Ford Model
    Mondeo 2007 2.0 Tdci
  • Ford Year
    2007
  • UK/Ireland Location
    Wiltshire
  1. Focus Usb - Line In Problem

    Many thanks. I'll give it a try.
  2. Focus Usb - Line In Problem

    Thanks for looking. When the 'line in activated' message shows, the alternative is 'BT line in'. Both showing on the AUX item on the menu.
  3. Focus Usb - Line In Problem

    Thanks for your answer. I've pressed everything including the usual 'aux' button, but the display shows 'line in activated'. Bear in mind this has been working normally for two years.
  4. Can anyone help please? 2012 Focus quite suddenly doesn't recognise any USB stick and shows 'line-in active'. Tested USB sticks in other devices and OK.
  5. Just a follow up for anyone with my previous problem. The radio/CD became more erratic as time went on. Audio specialist baffled and suggested fitting a new after market radio. Checked switched live and permanent live on the move with meter on terminals of the connector - both good and constant. Talking to mechanic at small village garage who suggested disconnecting the battery for an hour to allow all power in circuits to drain away. Re-connected battery and radio/CD now works perfectly.
  6. Hi Thomas, thanks for the reply but my Mondeo is the last of the older model. What is a TSI? Would your suggestion apply to my model?
  7. Any help would be greatly appreciated. The original 6000CD fitted into my 2007 Mondeo suddenly decided to go permanently into one hour mode. Local Ford franchise thought the radio was defective, sent it away and came back with no fault detected. Then took it to an ICE specialist who checked the radio and no fault found. Re-installed and OK for a short while then reverted to one hour mode. I bought a new radio and fitted it, OK to start with then went into one hour mode. All fuses checked and OK. I've had suggestions that it may be (1) the switched live feed or (2) the ECU. Before spending more money on fruitless diagnostics, I wonder if anyone has experienced this or knows what the problem is likely to be? Any help whatsoever would be appreciated.
  8. Welcome to the Ford forums timbo50 :)