Ford Owners Club - Ford Forums Messages

Club Announcements

Ford Fair 2016: Tickets and stand passes are now available to purchase. More info here.

Review your Ford: Help others when it comes to buying a car like yours and review your Ford now

Ford Car Parts: View All ford car parts by category. Look for Ford Car Parts now!

AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


dance008

Budding Enthusiast
  • Content count

    5
  • Joined

  • Last visited

About dance008

  • Rank
    Newbie

Contact Methods

  • First Name
    jack

Profile Information

  • Gender*
    Male
  • Ford Model
    fiesta zetec s
  • Ford Year
    2000
  • UK/Ireland Location
    Essex
  • Annual Mileage
    0 to 5000
  • Interests
    General Automotive
  1. cheers everyone for the help, but seeing as i have changed nearly everything, i found that the only problem could now be the map sensor on the air box, i took it off, and the pins on the sensor that go into the box, one of them had black gunk on it, so a bit of brake cleaner and a careful cotton wool bud sorted it. jumped in, and ragged the hell out of it. stress over, thanks for the comments though guys.
  2. ok i got it wrong, it IS a 1.7 conversion, and no its not the clutch as its not over revving it wont go past say 4000 rpm, then take your foor off the accelerator a bit and it will go round,, i put a new lambda sensor on it again today for a 1.7 and still no luck, but is running a bit better, think its still the lambda? the maf sensor has been crimped on i will add, but would this matter.
  3. hey people, i bought a fiesta thats had a puma conversion (only the 1.4) took it back to my yard and it drove home fine on a 50 mile trip. it was parked up for 2 weeks while i done the paintwork, and i bandages up the down pipe and tightened it as it was blowing. now when i drive it its over revving, and if i put my toe down its not gaining any speed and staying the around 4000 rpm.. i have changed coil pack and leads plugs egr valve fuel filter maf sensor seems to work cleaned throttle body cant find any air leaks so now iv dis connected the manifold from the engine to see if the cat or down pipe is blocked, but its still running very rough when revved!!! once i get driving as long as i down let the revs get too high and change gear at low revs it drives ok. but once upto speed in 5th, if its driving ok and i put my foot the the floor it willnot gain anymore power, but if i release the pedal a bit i can find the power again........... please help!!
  4. Welcome to the Ford forums dance008 :)

    1. dance008

      dance008

      cheers dude, check out my post please!!