Ford Owners Club - Ford Forums Messages

Club Announcements

Discounted Car Insurance: Owners Club insurance could save you money on your car insurance. Get a quote

Review your Ford: Help others when it comes to buying a car like yours and review your Ford now

Ford Car Parts: View All ford car parts by category. Look for Ford Car Parts now!


AndrewB1953

New Member
  • Content count

    1
  • Joined

  • Last visited

About AndrewB1953

  • Rank
    Newbie

Profile Information

  • Ford Model
    Ford Fiesta 2009
  • UK/Ireland Location
    Greater London
  1. I purchased a 2009 Fiesta 3 months ago and in the early days I noticed crackling when driving around, especially over speed bumps and poorly surfaced roads. I tightened up the aerial thinking that would do the trick. Then having not used the car for a week or so I noticed it again. It'son all stations across the band, such as 5 Live and Talksport, so it is nothing to do with signal strength as they are all pretty high power with good reception in the area where I live (west London). In an attempt to sort it out I took off the aerial and thoroughly cleaned the male and female connectors to remove any possible corrosion. I then applied vaseline and tightened it up. Hey presto it seemed to work the next time I went out on the road - crackling gone. However, not a happy ending because the 3 month warranty is due to expire this weekend I did a final check and the crackling has re-appeared. I can replicate the crackling by moving the aerial up and down manually with the engine switched off, so to me, that rules out everything not aerial related. I took the car in today to Dagenham Motors and they say that they cannot find the cause, however I am not convinced that they quite get it. The person who booked in the car says it's because it's AM however being a former radio amateur who knows a bit about broadcast reception I think that as it's not something that has a computer diagnosis they are out of their depth. If it's not the actual aerial could it be an earthing issue? Has anybody had a similar problem and managed to resolve it?
  2. Welcome to the Ford forums AndrewB1953 :)