Ford Owners Club - Ford Forums Messages

Club Announcements

Ford Fair 2016: Tickets and stand passes are now available to purchase. More info here.

Review your Ford: Help others when it comes to buying a car like yours and review your Ford now

Ford Car Parts: View All ford car parts by category. Look for Ford Car Parts now!

AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


kawarex

Budding Enthusiast
  • Content count

    11
  • Joined

  • Last visited

About kawarex

  • Rank
    Member

Profile Information

  • Ford Model
    Puma
  • UK/Ireland Location
    Durham
  1. That sounds good dude i have seen somewhere about the radio being an issue as for the ecu timer i'll have to look deeper many thanks tomorrow is going to be busy i think !!
  2. HHHMMMM worth a try guys as no one seems to be holding their hands up supplier wise when cash has been handed over lol
  3. Googled the model number and it took me to a link to their site with a pdf on it, worked for me quite informative showed me the other halfs Astra has the wrong battery fitted ;-)
  4. Yeah iv'e just downloaded the info from Yuasa and it seems compatible, so chewed off with this car it's unreal, my Puma was a pain in the rear aswell, it's no wonder FORD is refered to as Fix Often Repair Daily, they have completely lost their way since the very early nineties and no wonder they ended up teetering on bankruptcy. There's no need for all the extra crap they have stuck on thier cars, i can't even bring myself to call it technology as it has no benefit whatsoever. I think this might end up on Ebay and go back to a Punto as i had no bother with the three i owned ......open to offers as a project with starting fault lol
  5. It just has Yuasa Professional 100 on it ??
  6. BTW is there anyway to identify/check what type the battery is ?
  7. I've seen this mentioned somewhere about the type of battery, but i'm not sure iv'e just asked for the battery to suit the car at the suppliers summising they would supply the right one for the car and year, model etc. It's not got the Yuasa one on at the minute it's another make i'vre not heard of before. Another thing to point out is the auxillary belt and tensioner have been replaced after the Bosch battery failed as the ECU apparently can play havoc with the charging if the belt is slipping just wondering if there is something that fails regularly on Focus' that could be pulling the battery down. Iv'e just put it on charge for the night as it is totally dead and the charger has an old style ammeter on it and when put on rapid charge the meter is flicking between 4 and 9 amps as though something is intermittantly pulling current, i'm wondering flasher relay but surely the indicators would be flashing ?? Is there anything else on these that pulse a relay intermittantly ??
  8. I have had this Focus 1.8 TDCi for about 2 and a half years now it is on an 04 plate. Last year the battery light came on sporadically and the battery kept going flat so i replaced the battery and had a new alternator fitted and all was fine. About 6 weeks ago when we had the first really cold snap i went out to start the car and it was totally dead? I took the battery ( BOSCH 3 year guarantee) back to the motor factors to be checked out and it had a cell that had gone short circuit ? I got a Yuasa one this time and went away thinking all would be good. Three days later this was flat so i took it to a reputable place i have dealt with before to get things checked out. They said the alternator was fine but the new battery only had 50% cranking power ( Tested with a Bosch test unit) so i took it back to the motor factors after i had charged it over night and they tested it with a similar Bosch test unit and said it was 80% ???? So i thought sod it took a risk and bought anoather battery off another supplier ....but again after 2 days it's flat again !!!! I charged it up overnight and went out in the car the next day when i indicated right the warning buzzer from the towbar set up was sounding although i wasn't towing anything !! I investigated and found the boot carpet soaked and the wheel well in 2" of water. Tried the pouring water over the boot shuts but couldn't see it coming in. I then found the boot latch loose so i set this up sealed the light unit mounts with copiuos amounts of vasaline and removed all the wet articles. I then removed all the wiring for the towbar and thought this would be it. Charged it up and ran around as usual but no .... 2days and it was totally dead again ???!!!!! Any ideas of common faults or what to try next would be gratefully appreciated. I have had a meter across the terminals and it is charging at 14.2 Volts and ok when under load i.e. fan, lights on etc. Can't see it pulling anything when the ammeter is on it either. Getting really frustrated with it now !!!!!! I feel a gallon of Super Unleaded and a Zippo coming on :-(
  9. LOL haha went very quiet for a longtime, oh well the Puma has behaved itself after i cleaned the sensors then last week in the heavy rain it aqua planed on the nearside and it came on again but went off the next day, it's up for sale now £350 no offers tested and with a few new bits, as my partner has got herself a new motor.
  10. BANG ........ow that tumble weed hurt as it bumped into me ...............................................
  11. Hi all, i have another issue with our Puma, there is only what i can describe really as a farting sound coming from under the engine bay ( to the left side as you are driving it) and when you brake the abs is coming on intermittantly and then the ABS and traction Control lights come on the dash. Is it a duff abs wheel sensor and how do you find out which one ?? Cheers Andy.
  12. Welcome to the Ford forums kawarex :)