• Announcements

    • Stoney871

      Posting in General Chat thread.   11/11/2017

      it has been noted that too many Members are posting messages in the General Chat area instead of the correct Forums. Any messages posted in the General Chat area that are not General Chat will be deleted without warning and offenders may recieve warning points if repeated instances are seen from that Member. There are plenty of different Club areas that encompass 99% of Ford related posts, please select and use the correct one. If anyone is not sure of which area to post something then feel free to P/M myself or other Senior Staff for guidance. The Moderating Staff are having to spend far too much time chasing this problem instead of maintaining the other areas of the forum.


Tiggie

Budding Enthusiast
  • Content count

    35
  • Joined

  • Last visited

About Tiggie

  • Rank
    Settling In Well
  • Birthday 08/18/1984

Contact Methods

  • First Name
    David

Profile Information

  • Gender*
    Male
  • Ford Model
    Focus mk2.5
  • Ford Year
    2007
  • UK/Ireland Location
    Somerset
  • Interests
    General Automotive
    Road Trips
    Food & Drink
    Entertainment
    Computers & Electronics
    Arts & Crafts

Recent Profile Visitors

1,027 profile views
  1. I got it working internet explorer wouldn't let me download the pcm files had to open chrome, then I could see three links, found my cars serial number download installed to car, kept putting vid lock on dog! Eventually I re read it and put no I could then switch and save to gem if anyone has the vid lock memory thing I can help!
  2. ELM config help

    So I get this to what am I doing wrong
  3. Hi guys so I've been trying this on and off for the last year, so I've got the steering wheel with the curse control, it works if you test the buttons with the beep, my car is a mk2.5 1.6 auto i have a good elm cable and am using uptodate software i can activate in the gem but when I go to the pcm it comes up with this error what am I doing wrong
  4. Oldlen just to let you know I have a working cable in Bristol if anyone wants to use it. I have a 1.6 auto (mk2.5) I've put a cmax steering wheel with cruse control on and all wired up beeping so I know the buttons work. Never got cc working I think I'm unlucky with my pcm is the wrong fuse box never had it working I have even went to ford had my fuse box updated and tryed then no
  5. So Help Needed Rear Brakes

    thanks guys
  6. So Help Needed Rear Brakes

    Oh so the drums are ment to Just fit, not be at the slackest point?
  7. Okay so right, about 6 months ago a friend of mine did rear shoes on my car as they made a noise, brakes worked perfectly but the handbrake was sloppy, I adjusted it down and it went down a long way. SO NOW Today i got round to looking at the problem whats wrong? I took off the drum there was a lot of dust, everything looked correct no springs off etc all as it should be. so i clean the dust up and i Put the Adjusters about 95% in back to the start so the thread wasn't showing i get in the car thinking id have to slacken the hand brake, and i pump the brakes, the handbrake cable is way to long or i messed something up. if i tighten the cable, its a long way im guessing 2/3 cm down and it either is tight as hell or dose not work AM i missing something or has the cable stretched? is there a way to tighten this up? or should i take it apart again and do something different, the adjustment isn't like whats on line turoral its this one http://www.fordpartsuk.com/images_orig/1522225/1.jpg MY car is a 2008 2.5 with 36k on it, i had the rear shoes done because one of the pads came off the metal inside
  8. Hi Tom Please dont go to the dealers, I have been there my self and they update the car £80+ and then say its not in the Pcm And its not! the only thing i think you can do is get a new Fuse box (pcm modual) and change it for one that sports cc :( i will do this one day but ive not seen one online for the 1.6 petrol as yet with cc
  9. Hi just a question is any gem module work with any car if all the info is copped to the new one ?
  10. I think it's a closed connection an was hopping that's why my cc wouldn't work I'm going to get a gem out of a tdci and re program and see if that makes my cc work
  11. So would a different gem modual work if it was the right one?
  12. Yes rich nothing happening what so ever is it case it's an auto?
  13. When you click PCM dose it show anything for you?
  14. Hi need help trying to set cruse control Ford focus 2008 I have a working lead and wire and software When I go to the PCM It shows blank is that normal?