• Announcements

    • Stoney871

      Posting in General Chat thread.   11/11/2017

      it has been noted that too many Members are posting messages in the General Chat area instead of the correct Forums. Any messages posted in the General Chat area that are not General Chat will be deleted without warning and offenders may recieve warning points if repeated instances are seen from that Member. There are plenty of different Club areas that encompass 99% of Ford related posts, please select and use the correct one. If anyone is not sure of which area to post something then feel free to P/M myself or other Senior Staff for guidance. The Moderating Staff are having to spend far too much time chasing this problem instead of maintaining the other areas of the forum.


tonyg

Budding Enthusiast
  • Content count

    2
  • Joined

  • Last visited

About tonyg

  • Rank
    Newbie

Profile Information

  • Ford Model
    Fiesta
  1. My wife started her Fiesta car this afternoon and found the ABS & handbrake lights on, the odometer showed '------' and the speedo needle bounced across to 8000rpm before settling back almost immediately to zero. Then 10 seconds later the engine management light came on too. Contrary to a couple of simlar posts, the car runs perfectly, with no obvious brake issues (although I haven't wanted to road-test the ABS!!), and has run faultlessly until today! There are several other similar posts, with some also metioning performance problems too. Does anyone know for sure whether the solutions these posts suggest work? For instance am I best to focus on this being an ABS module/wiring problem, or a speed sensor problem or something else.? The thought of spending weeks at the mercy of the Ford dealer without giving them a 'clue' is not very appealing!
  2. Interested to see AndyTownys message ......... My wife suffered EXACTLY the same symptoms on her 1.4 today. No previous problems, started up this afternoon and found ABS & handbrake lights on, no odometer '------' and a speedo that bounced across to 8000rpm before settling back almost immediately to zero. Then 10 seconds later the engine management light came on too. The car seems to run fine, with no obvious brake issues (although haven't road tested ABS!!). Did you ever get your problem resolved as I'm not looking forward to a long drawn out saga of repairs/investigations by Ford. PS - Interesting that you are in Lincs - our car was sourced new from Evans Halshaw in Lincs in July 06 (is this a batch problem??).