AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


slim daz

Budding Enthusiast
  • Content count

    12
  • Joined

  • Last visited

About slim daz

  • Rank
    Member

Profile Information

  • Gender*
    Male
  • Ford Model
    2001 mk3 mondeo lx petrol
  • UK/Ireland Location
    Yorkshire
  • Annual Mileage
    0 to 5000
  1. Ah my bad FOCA, I have just realised what you said, need to update my profile, my mondeo zetec s was a mk2 and failed the mot with what could only be described as very little metal supporting the underneath. So yes I changed to a mk3 only the other week.
  2. Hi everyone, just a quick update the car was back in the garage today as the engine management light came on over the weekend. It came back with 2 faults 1) the egr valve 2) the knock sensor. So I will be looking into replacing them, and whilst am in engine bay removing the swirl plates from my replacement manifold (which I took of a low mileage 2005 05 plate and it still rattles). And FOCA, Im not to sure on what was the mk3, I am led to believe that mine was indeed a mk3 as it is a 2000 to 2007 model. I questioned my garage about what you had said with regards to the battery and they checked and came back with it being the totally wrong battery, so ill need to change that. Hope these will sort my fault out, thanks guys.
  3. Hi Guys, thanks for all the replies and help. I had the car in the garage yesterday which had a diagnoostic test, and road test etc. It came back with a baffled mechanic, basically it had no faults, then the clutch sensor came up, then when cleared didnt come back. The clutch switch was checked and operating correctly. The fuel pressure and injectors were all running fine. The plugs were cleaned and re gapped, coil pack and ht leads were fine and compression was normal. Thanks FOCA, I didnt realise that my battery might be the fault, it is what looks to be a cheap battery so that might be the fault. I will contact ford on monday and get a price. The other things Im looking at are EGR valve, clutch switch sensor and the cat (whether its collapsed). My garage are going to blank the egr valve of I hope, they said it might not sit flush on head and therefore may seap water, anyone heard of that?
  4. Hi just a quick update, so Ive sourced a fuel rail and inhectors, and a second hand inlet manifold, changed them over and it still doesnt feel right. Basically ive come to the conclusion that the problem occurs once in gear. you release the clutch and it struggles. It ticks over normally and and revs normally up until the car is in gear. Any ideas on that?? My only theory is compression.
  5. Hi Dan, so Ive been busy taking car apart, Im in the process of digging out a working second hand fuel rail with injectors, whilst that is of im also trying to dismantle the inlet manifold as it has the rattle, and tough I maight change egr valve whilst engine bay is empty. If all this doesnt work i will be lost. Ill update next week once the car is back together.
  6. Ok, Ill look at them, although that was next on my list when I change the inlet manifold to do the injectors to be on the safe side.
  7. Hi Dan, so today I cleaned out the throttle body and idle control valve and also replaced the coil pack, and still hasnt cured the fault. Im now wondering if its a fuel issue, took it for a spin today and it really didnt like it. Doesnt sound like its missing but hesitates and judders under acceleration. It doesnt like going up hills. It is also using far too much fuel.
  8. Ok thats great thanks for the help Ill give it a shot tomorrow.
  9. Where is the MAF sensor on these. Its the 2.0 petrol.
  10. Hi it is the same warm and cold, although it does seem to accelerate over 4000rpm, but struggles to be driven normally. Ive already changed the plugs, I was thinking of cleaning the throttle body and idle control in morning. I will look into getting a code reader. Although would the battery cause a fault, as my on screen test showed 9318 low battery volt.
  11. Hi guys, bit new to the forum but just bought myself a 2000 mk3 2.0 mondeo. Its got a bit of a running issue. Any help would be great. Basically the issue is it starts and drives but seems to struggle and judder at low revs then when you slow down it drops its revs then stalls. Its got me a bit baffled. Ive just serviced it, including ht leads and fuel filter.
  12. Hi guys, Im new to the forum and was hoping to get some help. I have just bought a 2000 mk2 mondeo zetec s, which has an issue with the central locking. My issue is that the car will lock all doors from drivers or passenger door, but only when you turn key twice to set alarm. Then it wont unlock all the doors, only the one with the key in. The fob doesnt work either. Its got me baffled so any help would be great, thanks.
  13. Welcome to the Ford forums slim daz :)