Budding Enthusiast
  • Content count

  • Joined

  • Last visited

About K4t

  • Rank
  • Birthday 07/06/1990

Contact Methods

  • First Name

Profile Information

  • Gender*
  • Ford Model
  • Ford Year
  • UK/Ireland Location
  • Annual Mileage
    0 to 5000
  1. It was the valve which he said has nothing to do with matrix? So confused. We put some rad weld plus in and all seems ok at the mo. Mechanic also thinks the wet footwell is soaked due to a broken window seal and as we know its been torrential just lately so that maybe why my footwell is flooded
  2. Hi again. Just took it into a garage, well two actually as its driving me insane now. Kwik fit couldn't see anything wrong and referrerd me down the road to a garage that would be able to help. They were too busy to help but had a quick look anyway for me. They reckon its heater matrix and not water pump as I can see where the coolant is going (passenger footwell) but may be a dash off jobby. Is this correct? My boyfriend had to fix a matrix problem not long ago and accessed it from the bonnet? The mechanic also asked if the heater matrix had been messed with, which it has, but many many months ago.
  3. Nope doesn't smell if coolant. Doesn't smell of anything to be honest. Agh so many possibilities. My coolant is going somewhere but where!?
  4. Thank you for your reply. Nope I am putting anti freeze mix in so it can't be just water.
  5. Hi everyone. I guess this may have been answered before but I'm new. So I apologise in advance. This problem I have with my 2002, 1.3 ka is driving me insane. I was driving a few weeks ago for around 20 miles and not once did the heater blow hot it was always cold. So my boyfriend suggested I check my coolant. Which I did and found that it was empty. I topped up and all was good again. About a week later I was driving along to work about 4 miles and there was steam coming from under the bonnet. No temp warning light came on, but the car was very juddery, so I pulled over and the coolant cap was off with no coolant in, strange. I had to go to work so left it and refilled when I got home. Every day since then, about two weeks now, I am loosing coolant daily. I'll top up in the morning and by night it's all gone! I noticed today however my passenger footwell is soaking and if I press down, puddles begin to form. I removed the carpet slightly and it is really wet underneath. I was worried it may be my head gasket but have checked oil and all seems ok. Myself and my boyfriend are at the end of our tethers with this car atm as we can't figure out where the coolant is going and where exactly it is leaking from, if it is coolant in the footwell that is ( doesn't smell like it ) Please can someone give me an indication of where to look and what to do? Do you guys think my coolant is eventually ending up on my footwell carpet? Or is that yet another unrelated problem? Thanks, Kat.
  6. Welcome to the Ford forums K4t :)