Ford Owners Club - Ford Forums Messages

Club Announcements

Discounted Car Insurance: Owners Club insurance could save you money on your car insurance. Get a quote

Review your Ford: Help others when it comes to buying a car like yours and review your Ford now

Ford Car Parts: View All ford car parts by category. Look for Ford Car Parts now!


CambeltF1

New Member
  • Content count

    1
  • Joined

  • Last visited

About CambeltF1

  • Rank
    Newbie

Profile Information

  • Ford Model
    Focus
  • UK/Ireland Location
    Argyll
  1. Hello I'm having a bit of an issue with my 05 Focus Zetec 1.6l, there was a bit of flooding in our area on Friday and I sadly had to drive through a bit of it but the car was working fine afterwards and when I went back to it that evening the car started and ran fine. However today I went to start the car and I noticed the wipers were in the up position, thought this was odd and tried to unlock the car using the remote but it didn't open, so used the lock and found the battery was completely dead. I eventually managed to get the car jump started after about 10 mins of trying and the car was running fine. Stopped the car and was talking to a friend and the wipers just started moving on their own even though they were in the off position, this went on for a few second and I tried to start the car but the battery was drained again so had to jump start it. We could hear a clicking noise coming from the fuse box in under the bonnet when the ignition was off and removed the relay that was clicking but the wipers still moved, we then removed the fuse for the wipers under the glove box which stopped the wipers moving but there was also a clicking was coming from the fuse box below the glove box and the relay under the bonnet. Took it to a mechanic and he checked the same bit we did and the battery/alternation but doesn't have a clue where to even start looking for this issue, does anyone have any advise on what it might be? Thanks.
  2. Welcome to the Ford forums CambeltF1 :)