Cragrat

Budding Enthusiast
  • Content count

    71
  • Joined

  • Last visited

About Cragrat

  • Rank
    Settling In Well

Contact Methods

  • First Name
    David

Profile Information

  • Gender*
    Male
  • Ford Model
    Fiesta
  • Ford Year
    2014
  • UK/Ireland Location
    Devon
  • Annual Mileage
    5001 to 10,000

Previous Fields

  • Location
    Devon

Recent Profile Visitors

1,798 profile views
  1. As you can see from my post I have a few issues with mine. One other thing not mentioned here is the passenger seat belt keeps locking up when trying to put it on. Very annoying pulling out about 1cm at a time. Not been back to dealer yet as Sept is the earliest they can fit it in. !! Overall I am pleased. Just make sure what you think is fitted is there.
  2. Hi Thanks for all of this info. I didn't expect my 14 plate Titanium X to have the later TPMS with the sensors in each wheel. What I thought I should have was the earlier system that took its info from the ABS which monitors each wheel rotation speed. If a tyre becomes under inflated it changes the circumference and therefor its rotation speed in comparison with the other 3. After a delay to compare rotation speeds it puts a warning up. When I had a 59 plate Focus 2.5 Zetec this was not activated so while carrying out other mods using the EML327config program available on the Focus site I activated Deflation Detection System DDS and there it was. The ETIS for my Focus also said that it was also 'Less Tyre Pressure Monitor'. I would hope that it could be a similar situation for my Fiesta. I will see what Ford say when it goes back in for a few other jobs.
  3. Thanks for the above info. That just about answers my questions. As for the DDS I specifically asked this when I was looking at it and was assured it did as 'it had all the bells and whistles'. I pursue this as I recon it will just be a reprogram with Forscan
  4. Hi I have just replaced my Mk2.5 Focus with a Ecoboost Fiesta Titanium X build date 19/02/2014. I have several of minor issues which will hopefully be sorted by the garage (Ford Main Dealer) when I take it back. For a few of them I would appreciate a bit of advice from other owners. 1,The radiator is loose and rattles about in the two top mounts. Any others had this? 2,If I use the change up arrows as a guide the engine vibrates and is VERY slow to accelerate. It is as though I am changing up too early. It is fine if I leave it until about 2000 rpm. The arrow comes up at about 1500 rpm. Is this a software issue bringing up the arrows too soon? 3,The Sync system does not recognise track names or give a listing when using Bluetooth from my phone. I think this is how ver 1 works but I thought my build date should be 1.1. 4, The tyre deflation detection system does not appear to be installed! I thought that my spec ie Titanium X and build date should have it. I know system for my build date uses the ABS as per the hand book which say’s to access it I go to ‘Menu –Vehicle Settings – Deflation Detection’ but it isn’t there. Again is this a software issue? Looking at the ETIS for my car it says it is ‘Less tyre pressure sensors & Less Tyre inflation Monitor’ which I believe are associated with the later system. I had the same with my Focus and for this I used EML 327 to access the car and ticked the box and hey presto it worked. Overall I am pleased with the car especially the MPG and quiet ride. Thanks.
  5. OK thanks. I will keep ringing round the area but widen my search to include ***** and Moog. There is a SKF stockist in Exeter but they only seem to deal with actual bearings not the hub assy.
  6. Hi, I am also looking at replacing a rear wheel bearing, Focus Mk2.5 59 plate. Seems to be a big price difference between manufacturers. From £30 (Ebay) up to £157 Parts Direct First Line. Ford ones are £103. I see in this post that SKF are the OEM supplier so would prefer to stick with them. I have looked for a supplier in the Devon area but can't pin one down to being able to supply SKF. I keep being offered all sorts of other brands. Lucas and Orbis being the 2 most offered plus First Line apart from unnamed which I do not want. So my question is does anyone know of a SKF supplier in Devon / Somerset or who does mail order as I would suspect these could be cheaper than from Ford. Thanks
  7. Those part numbers (4 of) you quote are the ones I used. Not cheap but does work. Cost me £81.89.
  8. Hello, Has anyone used the emanualsonline.com ? I currently use a Haynes for my 1.6 2009 Focus and find it ok but am looking for a more detailed manual. I see they advertise on this site but there aren't many reviews either positive or negative. Thanks
  9. Hi I have just had my 1.6 Focus 2009 serviced by a Ford Main dealer. I had a look at what plugs they had fitted. They are FOMOCO CYFS-12VN4 set to 1.1mm. I had a look on Google and the only pages that come up are Polish. Seems odd. I originally had NGK fitted. I will see how they run.
  10. Hi. I have a Sony 6cd DAB radio fitted to my Focus 2-5 with the correct Ford Ariel's. My daily commute has signal drop out at exactly the same points on the journey. This is a problem with the transmission. If I lived in these areas I would not be happy. DAB in this country still has a way to go but investment seems to have stopped.
  11. Hi I use the Halford Mesh dog guard in my Focus 2.5. Bent the lower edge to follow the contor of the back seat. I leave it fitted at all time as I can leave the parcel shelf fitted. It just clamps to the rear seat head rests. Easy to fit/remove if I need to drop the back seats.
  12. Hi, My !.6 ltr Petrol Ford Focus Mk 2.5 is fitted with Michelin Primacy 3 tyres. The recommended pressures for the 205/16/R16 are 30psi on the front and 33psi at the rear. I find this unusual as normally with the heavy engine it the front I would have though it to be the other way round. It handles well and the tyre wear seems normal. I would just welcome your comments. Thank you
  13. Hi Totaly agree with STONEY 871 post 8. I did this mod a couple of years ago. As I wasn't sure it would get through MOT I swapped the clear lense and red Cree back to red lense with clear bulb for the test and swapped back afterwards. This year I forgot. No problems at Vospers Ford main dealer in Exeter.
  14. Hi, I have had a chance to test the parasitic drain on my battery when all is off. Started off at 0.53 amp and over an hour drops to between 180 - 66 mili amps. It continually flickers between to 2 readings. I asume it is the alarm and radio causing this. This looks normal to me.
  15. Hi, Thanks for this info. The ETIS site worked fine.