Ford Owners Club - Ford Forums Messages

Club Announcements

Discounted Car Insurance: Owners Club insurance could save you money on your car insurance. Get a quote

Review your Ford: Help others when it comes to buying a car like yours and review your Ford now

Ford Car Parts: View All ford car parts by category. Look for Ford Car Parts now!


hitchc

Budding Enthusiast
  • Content count

    8
  • Joined

  • Last visited

About hitchc

  • Rank
    Newbie

Contact Methods

  • First Name
    chris

Profile Information

  • Ford Model
    mondeo zetec s tdci
  • Ford Year
    2004
  • UK/Ireland Location
    Yorkshire
  • Annual Mileage
    10,001 to 15,000
  1. Just a quick update had the car running started it with easy start then throttled it and it kept running on its own diesel wahoo but once stopped throttling it just died then to start again had to use easy start then would run on its own diesel again till let throttle off any ideas would be appreciated also was smoking white smoke
  2. hi i have fuel pressure at the rail when cranking its like the injectors aint firing just wondered if there could be anything else that could stop them.
  3. Had cover off and timing is fine changed both cam and crank sensor but still no joy anything else it could be cheers Chris
  4. Hi injectors were coded in firing order and from the injectors themselves for the codes I am going to take timing cover back off and double check that Just seems strange that it will start on ether but nothing else Cheers Chris
  5. Checked both sensors and both are ok Everything says it should fire Injectors and firing Rpm 235 Pressure 410 bar All injectors coded But still don't fire Compression is ok Any ideas would help please Cheers Chris
  6. Thanks for that i have had the crank sensor out to put timing pin in but that seemed fine no metal shards dust/dirt on it i will take cam one out tomorrow. would theses bring fault codes up as there is none present ?? i have heard that these need to be synced to each other is that right as i will check that too. injectors have all been recoded in also Thanks Chris
  7. Hi just after picking some brains out there i have a 2004 zetec s tdci which the cam chain had jumped on it so i have replaced this along with all the sprockets and tensioners like you do put it all back together timed up spot on with all the correct pins and links in right place but does not run still engine cranks over at around 230-240 rpm fuel pressure is roughly around 330000kpa will start and run on the dreaded easy start but soon as you stop spraying just cuts out again. done leak back test all is fine on that front high pressure pump is all ok
  8. Welcome to the Ford forums hitchc :)

    1. hitchc

      hitchc

      Thanks Steve