Lukas

Budding Enthusiast
  • Content count

    5
  • Joined

  • Last visited

About Lukas

  • Rank
    Newbie

Contact Methods

  • First Name
    Luke

Profile Information

  • Ford Model
    Mondeo
  • Ford Year
    2007
  • UK/Ireland Location
    Antrim
  • Annual Mileage
    50,001 upwards
  1. Thanks for the advice guys I will have a chat with my mechanic again, if I can get more information from him I'll post it up and if I can't I'll maybe have to take it someone else. Thanks again
  2. Ok so I have taken the car to a mechanic and he has told me that all the engine valves have been broken and one of the injectors has broken because a value got pushed into it after breaking. He says the timing chain looks fine and the belt is fine so he has no idea whats has caused this. He is going to replace the engine but is worried that without knowing what caused it, the same thing could happen again. Does anyone have any ideas what could have caused this? He also checked the flywheel and it is fine, was replaced in 2010 and he says the starter solenoid is ok too. Thanks
  3. Thanks for the reply mate. I've left it into a mechanic now, he thinks the solenoid in the starter motor might be the problem.
  4. Hey guys, My 2007 1.8 TDCI Edge Ford mondeo (96,000miles) cut out on me while taking off from some traffic lights the other day. The car had been running fine and then as I accelerated from the lights the car revs seemed to go way up and then I heard a whining noise, the car lost power and then died on me. I have been unable to start it since. When I turn the key the radio and windows etc still come on but the ignition just makes a clicking sound. Previously there have been a couple of times when the car would not start but as these were random incidents split by months I put it down to the frosty weather and a low battery. I also noticed a few times where I have went to change gear and it seemed like it was sticking but on second attempt worked fine. Not sure if these are be related. Does anyone have any ideas what could be the problem? I have been told that it could be the flywheel but I've also been told by others that it could be the starter / drive belt Thanks
  5. Welcome to the Ford forums Lukas :)