AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


Budding Enthusiast
  • Content count

  • Joined

  • Last visited

About spadez

  • Rank

Contact Methods

  • First Name

Profile Information

  • Ford Model
  • Ford Year
  • UK/Ireland Location
  • Annual Mileage
    0 to 5000
  1. Bump! Any help appreciated.
  2. Hi all, I would really appreciate some help. So my central locking has stopped working. I can put the key into the door and lock and unlock the car but I can't use the fob on the key. Attempt 1 I tried was to put a new battery in the key. A new battery didn't solve the issue Attempt 2 I then tried reprogramming the key using the method of putting the key in and turning it from position 0 to 2 four times and then pressing a key. This seemed to tell me that the key is working as it bleeped when I pressed the key fob. It still doesn't let me lock and unlock the car though. Attempt 3 I looked for the mysterious fuse 63. On the back of my fuse board there are no fuses and it doesn't look like the fuse boards in the video so gave up. Attempt 4 I looked in my manual and it said on the passenger fuse board look for the central locking relay, it should be use 120 (or something like that) - my fuses only go up to about 80 so gave up on that. Attempt 5 I found a video online which does show my fuse board. I tried to check fuse 55 and 77. If you skip to 2:50 it lists these as relating to the central locking. Both fuses seemed fine. With it being christmas time I don't have a lot of money. I'd really like to be able to fix this myself without going to a garage. Can anyone please recommend anything else I can try before I give up?
  3. Hi, My beloved Ford is having a hard time recently and I wondered if anyone could help me get a bit more of an understanding on what might be going wrong. This is my model: Ford Focus Zetec (56 plate) Issue 1: Currently the car turns on fine and runs first time. Last week the battery light came on when I was half way down the motorway. It would flash for 15-20 seconds then go out, then would come back on a few minutes later, again for 15-20 seconds. The light flashed about 3 times (each 15-20 seconds each time) during the journey. It tends to come on when I am accelerating (although this might be a co-incidence). The rest of the week, the light didn’t come on at all. Yesterday it flashed continuously for the whole journey. Today it only flashed briefly and then stayed off for the rest of the journey. Issue 2: Sometimes, the car jerks (lurches) when accelerating up a hill. When idle at the roundabout, the car was shaking, even with the clutch down fully. In a carpark I put the handbreak up and lifted up the clutch in third and it stalled but my foot was probably 75% of the way up before it stalled. I tried to take off slowly in third and again it stalled but again I was able to lift my foot up quite high. Not only is this car my baby, but it is also my only method to get into work so I'm a little concerned. I know I may have to take it into a garage but since I'm hard up I was thinking I could save some money if I could fix it myself, or at least give them some ideas on what might be wrong. If you need any more information please let me know. Any help would be hugely appreciated!
  4. Welcome to the Ford forums spadez :)