• Announcements

    • Stoney871

      Posting in General Chat thread.   11/11/2017

      it has been noted that too many Members are posting messages in the General Chat area instead of the correct Forums. Any messages posted in the General Chat area that are not General Chat will be deleted without warning and offenders may recieve warning points if repeated instances are seen from that Member. There are plenty of different Club areas that encompass 99% of Ford related posts, please select and use the correct one. If anyone is not sure of which area to post something then feel free to P/M myself or other Senior Staff for guidance. The Moderating Staff are having to spend far too much time chasing this problem instead of maintaining the other areas of the forum.


Crawf

New Member
  • Content count

    1
  • Joined

  • Last visited

About Crawf

  • Rank
    Newbie

Contact Methods

  • First Name
    James

Profile Information

  • Ford Model
    Focus 1.6 Ghia
  • Ford Year
    2004
  • UK/Ireland Location
    Bedfordshire
  1. Hi guys, New here, hoping to get some advice if possible please. :) I have a 2004 Ford Focus 1.6. On Monday, the engine cut out over 10 times on my way to work. Laboured start up as if I was starting in 3rd gear, once moving there was a lack of response on the accelerator, took a long time to build up any speed. Stopping in traffic would result in the engine cutting out, dash showed battery and oil lights. If I was turning when it cut out, I would feel the power steering fail. I dropped it in to Halfords on Monday night. They replaced spark plugs, HT leads and ignition coil pack. The car is now running fine but since picking it up last night, I have noticed issues with the power steering. It's not touch sensitive like it was, it feels looser - almost like floating instead of having full control and requires a lot more steering. The acceleration was nippy and responsive before, now it's slow and sluggish. I took it back to Halfords this evening, they told me it can't be power steering rack, can't be pump, there's enough power steering fluid in the reservoir and that I'm being paranoid. I know there's a huge difference to before this issue started on Monday. I don't believe it's the power steering itself - could they perhaps have put in the wrong coil pack, knocked something, loosened something? Any advice would be greatly appreciated. Thank you!
  2. Welcome to the Ford forums Crawf :)