AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


Gray13

Budding Enthusiast
  • Content count

    6
  • Joined

  • Last visited

About Gray13

  • Rank
    Newbie

Contact Methods

  • First Name A

Profile Information

  • Ford Model Titanium
  • Ford Year 2008
  • UK/Ireland Location Cheshire
  • Annual Mileage 5001 to 10,000
  1. Headlights Not Adjusting?

    Hi there. I checked and you were right, bulb was upside down! Lights are much better now. I was sure i had them the right way up at the beginning so i didn't even think about looking at those. Splendid work!
  2. Headlights Not Adjusting?

    Oh i didn't think there was a "wrong" way to install the headlight bulbs, i thought it was just a case of placing them in the slot. I will have a look at that then and see. One of the bulbs does seem to be pointing more downwards when looking out onto the road, so i'll try turning that one around first to see if it improves it.
  3. I have a Ford Focus Titanium 2008 model which for the past few weeks has had quite a big issue with it, it may be down to my own "fixes" but i just need to see what options are available before i call a garage over the issue. One of my dipped headlights popped so i bought a new set, i fit the bulbs are everything seemed to work. Unfortunately when i checked them at night, the light generated from the bulbs was downwards and the view outside was virtually none existant (If there was no street lights). I looked at the placement of the lights and they seem to be okay - But when i use the manual adjustment dial inside the driver cabin it makes absolutely no difference. If i'm outside and use the dial i can hear the motors of the adjustment working, but visibly there is no difference (I'm parking the car up against a wall and testing the height). I have now gone and tried to manually change the alignment of the headlights (The yellow caps) using an allen key, but once again nothing is happening and no adjustment is shown. I've trawled around but i can't see anything which indicates how to rectify this issue, what could possibly be done or would it may need to be a garage job? (For someone not entirely mechanically minded).
  4. Satnav Totally Wrong?

    Yeah! Test run today confirms it works perfectly fine. So all good now!
  5. Satnav Totally Wrong?

    Just a quick update, i have downloaded the Satnav manual which was a help. I think reading through the only thing i didn't do was calibrate the Satnav. So i took it out for a quick spin, let it run its calibration. Once completed i stopped the car and setup the Satnav to take me home. It properly located my area (Perfect). One issue. I didn't set off straight away, and once again the Satnav started to run all on it's own, instead of following my vehicle via GPS it went on it's own (correct) pre-designed route. While i was thinking about it, i noticed that there was an option within the settings for demonstration first... So it made sense that maybe it ran a demonstration first - But even when i started the journey again it didn't work. So would i need to disable the Demo straight away and it will stop with the issues? I haven't tonight tried disabling it, but it seems likely that's what's causing it.
  6. Hi, at the end of June i purchased a used-Ford Focus Titanium 2008 from a dealership. Absolutely love the car, but there was one gripe i had about it which has been ongoing in different forms. The Focus comes with the pre-built Travelpilot SatNav, but the dealership didn't have an SD Card to hand to give me, telling me to come back in a few weeks to sort out. So i wasn't able to do it there and then and test it. Few weeks passed and eventually i got a brand new Ford Focus SD Card, i put it in and decided to just go from A-to-B, on a route i was familiar with - only a few minutes drive away. However as i was driving, it was giving incorrect turn-offs to roads which didn't exist, it left me confused but i didn't think much of it. On a much longer test i opted to go down the motorway. I started out from my location before going towards the M6, via the M56. Out of the blue the SatNav said i was now coming upto the M62 motorway?? I ignored and continued on, but still it wasn't "correcting" itself. It was as if the Satnav was following a pre-designed route as opposed to a route following the GPS signal. When i got halfway to my destination (about 20miles!!) it said i had arrived. I've tried similar tests and each one shows it's failing hard. is there anyway to rectify this??