• Announcements

    • Stoney871

      Posting in General Chat thread.   11/11/2017

      it has been noted that too many Members are posting messages in the General Chat area instead of the correct Forums. Any messages posted in the General Chat area that are not General Chat will be deleted without warning and offenders may recieve warning points if repeated instances are seen from that Member. There are plenty of different Club areas that encompass 99% of Ford related posts, please select and use the correct one. If anyone is not sure of which area to post something then feel free to P/M myself or other Senior Staff for guidance. The Moderating Staff are having to spend far too much time chasing this problem instead of maintaining the other areas of the forum.


simonbon

Budding Enthusiast
  • Content count

    3
  • Joined

  • Last visited

About simonbon

  • Rank
    Newbie

Contact Methods

  • First Name
    Simon

Profile Information

  • Ford Model
    Fusion 2
  • Ford Year
    2008
  • UK/Ireland Location
    Other/NonUK
  1. Powertrain Warning Light Fusion 2008

    Ok I will try this way. Many thanks. If you have an email address i can send you some screen shots of info I have found from RETIS database. (Its like Autodata)
  2. Powertrain Warning Light Fusion 2008

    No smells detected or any signs of damage anywhere. Does this error have anything to do with the car going into limp mode? What is the auxiliary heater? (Its a petrol engine) What could be wrong with the powertrain? Or could it be an electronics problem? One thing i noticed is that while using the scanner to check the can bus network the interior light blinked intermittently. The driver door was open during the scan. Dont know if this is normal. Thanks
  3. My fusion lost power and powertrain warning light came on. After 5 minutes i restarted and car drove ok but same thing happened. Its a 1.6 petrol with manual box. Scanned for errors and found u0166 which is something to do with auxiliary heater connection. Can anyone suggest where the problem could be coming from? Has this error got anything to do with the loss of power? I have had this car from new since 2008 and it has 49000 kms, regularily serviced. Car runs fine and no noises from either engine or gearbox. Thanks for your time.